Про це він розповів у програмі «Особистість з Сергієм Дойком».

«От ми якісь такі на світовій арені сьогодні трохи непередбачувані. І ми часом забуваємо, що ми хотіли на початку, в кінці у нас щось інше з'являється. У цьому, знаєте, іноді можна вигравати у таких іграх, у такому стилі, але на довгих дистанціях результат буває не дуже виграшний», - зазначає Максим Розумний.

Щодо присутності країн на Саміті миру і підписання комюніке, зауважує він, то тут справа не в тому, що наші дипломати недопрацьовують, а в тому, що ми вкладаємо дуже багато зусиль в те, чого не варто, а важливе щось забуваємо.

Але й тут, додає експерт, є нюанси, зокрема, глобальному Півдню не стільки йдеться про Україну, скільки про сучасні геополітичні розклади, про це протистояння, і російсько-українська війна для них – це їхнє протистояння із Заходом, а на хід бойових дій їм байдуже. Для них важливо, пояснює він, те, хто домінує у світі, і вплив Китаю не відчувати вони не можуть, його авторитет зростає.

«Для більшості країн, які або проігнорували Саміт, або не поставили підписи, це не їхня війна. Але тут з'являється інший аспект: це не просто війна, це кричуще порушення принципів, на яких заснована ООН, і принципів співжиття міжнародного за якимись правилами. Ігноруючи цю війну, ігноруючи наші абсолютно законні, очевидні претензії і постановку питання абсолютно законного українського, ці країни стають фактично співучасниками, і вони отримують моральну відповідальність за це.

Популярні новини зараз
Ухилянтів готують до тюремних нар: судді дадуть жорсткий термін Власники квартир та будинків отримають космічні штрафи, якщо не встигнуть до 1 липня – що треба зробити "Скоро закінчиться...": ясновидець передбачив фінал повномасштабної війни вже зовсім скоро Доведеться вмикати режим тотальної економії: українцям приготували нове підвищення тарифів
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Зеленін пояснив, що зараз Україна має займатися не виживанням, а становленням держави.

Також Знай.ua писав про те, що Петренко розповів, куди Саміт миру загнав путіна.