Поминальну службу біля могили Кобзаря провів священник Сергій Нікітін.

На Чернечій горі в Каневі також відбулася церемонія нагородження щорічною Міжнародною відзнакою Фонду. Дипломи лауреатів премії за багаторічну подвижницьку діяльність на терені становлення і розвитку Української держави, просвітницьку діяльність у сфері збереження національної культури, освіти та історії отримали:

- вокальний дует народних артисток України «ТЕЛЬНЮК: Сестри»;

- громадський діяч та науковець, засновник Фонду «Рідна країна» Микола ТОМЕНКО;

- заслужений художник України Микола ЛИХОШВА.

Популярні новини зараз
Власники квартир та будинків отримають космічні штрафи, якщо не встигнуть до 1 липня – що треба зробити Після скандалу з Тищенком, військові вимагають жорсткого покарання для цивільних чоловіків Через кордон не пустять: українцям, які їдуть до Польщі, оголосили важливе правило Доведеться вмикати режим тотальної економії: українцям приготували нове підвищення тарифів
Показати ще

Фонд Тараса Шевченка для школярів та студентів провів Шевченківський квест на знання історї життя і творчості визначного поета, художника і пророка.

Як відомо. Всеукраїнський благодійний культурно-науковий фонд Т. Шевченка було створено в 1991 році за участі кровних родичів Тараса Шевченка.

Вже більш як 30 років науковці, письменники та громадські діячі цього Фонду проводять цілу низку культурологічних та просвітницьких заходів, видають «Шевченківський краєзнавчий альманах».

Під час війни Фондом у співпраці із Спілкою письменників Україні був започаткований конкурс патріотичної поезії для військових та волонтерів «Свою Україну любіть».