Основна тема подкасту - кар'єрні можливості для молоді у сфері розвитку української культури на світовій арені. Провідні експертки - Катя Тейлор та Надія Тимчук - поділилися своїм досвідом щодо перспектив менеджменту проєктів у культурній сфері та відповідали на питання аудиторії про вплив технологічного прогресу, соціальних трендів та війни на культурний сектор.

Проєкт “Укультурні розмови”, меценатську підтримку якому надала українська інвестиційна компанія Dovgiy Family Office, був започаткований освітньою платформою "УКультура". Запис першого подкасту вийде 5 липня Google Podcast, Apple Podcast та Spotify.

Лариса Довга, фундаторка платформи "УКультура", професорка культурології НаУКМА та науковиця, підкреслює важливість розвитку культурного менеджменту: “Для мене важливо створювати можливості для розвитку української культури, а отже - дати відповідну освіту молоді. Саме вони зможуть активніше знайомити Україну та світ з нашими культурними талантами.”

Катя Тейлор, відома кураторка й артменеджерка, засновниця агенції культурного розвитку і ГО Port of Culture додає: «Запит на фахівців культурного менеджменту в Україні та світі, який хоче знати про нас більше, — доволі великий. Розвивати проєкти у сфері культури, організовувати виставки, доносити сенси, втілювати власні мрії та ідеї — це професія, яку може опанувати кожен охочий, незалежно від попереднього досвіду чи віку, за умови самовідданості, постійної самоосвіти й готовності інвестувати одночасно в знання зі сфери культури та сфери управління процесами й командами».

Популярні новини зараз
Українцям заплатять 20 тисяч гривень, але треба поквапитись Залишилось чекати недовго: відомий мольфар назвав точну дату закінчення війни в Україні Головне за 26 червня: пастки із субсидіями, штраф 36 тисяч, проблеми з Приват24 та суд через запізнення в аеропорт Таких зібрали всього три "ластівки": у мережі показали унікальне тридверне авто від ЗАЗ
Показати ще

Особливої уваги заслуговує тема участі соціально-відповідального бізнесу у збереженні матеріальної та нематеріальної спадщини. Оксана Гуляєва, керуюча партнерка Dovgiy Family Office, зазначила: “Інвестиції в освіту та культуру під час війни є фундаментом мирного майбутнього. Це фронт, який захищає наше ДНК, нашу ідентичність, наш спадок. Це інвестиції в нинішні та майбутні покоління.”.

Зареєструватися на наступну подію можна на сторінці "УКультура" у Facebook. Послухати подкасти тут. Участь безоплатна.

Зареєструватися на наступний запис подкасту “УКультурні розмови” можна на сторінці “УКультура” у Facebook.

Ознайомитись з освітньою платформою “УКультура”, прослухати курс, прочитати наукову працю або подивитись пізнавальні лекції можна тут: сайт. Реєстрація та доступ також безоплатні.

Довідка:

Освітній проєкт УКультура був заснований у 2023 році професоркою культурології НаАУКМА Ларисою Довгою та професоркою НаУКМА всесвітньо відомою історикинею Наталею Яковенко. Наразі вже опубліковано більш ніж 60 публікацій на різні теми про українську культуру. У відеолекціях, інтерв’ю, статтях провідні українські й закордонні археологи, економісти, історики, культурологи, митці, критики та багато інших фахівців діляться знаннями й досвідом, перетворюючи інформацію у сенси. Крім цього, на сайті працює бібліотека, в якій представлено зацифровані наукові видання, присвячені українській культурі різних періодів.