З 21 по 27 червня 2024 року територіальними та міжрегіональними територіальними органами Державної екологічної інспекції України проведено 332 заходи контролю, складено 311 протоколів про адміністративні правопорушення

Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 61 тис. грн.

До Державного бюджету стягнуто 68 тис. грн.

За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 54 млн 535 тис. грн.

Загальна сума пред’явлених претензій та позовів складає 13 млн 528 тис. грн.

Популярні новини зараз
Коли чекати "похолодання" після жахливої ​​спеки: вже не рятує і тінь Утримувати тариф більше не будуть: восени на українців чекає новий удар по гаманцях Споживачам електроенергії дали 5 днів: що потрібно зробити кожному Власники квартир та будинків отримають космічні штрафи, якщо не встигнуть до 1 липня – що треба зробити
Показати ще

Стягнуто збитків у добровільному та примусовому порядку на суму 3 млн 293 тис. грн.

Найбільш резонансні порушення вимог природоохоронного законодавства:

Інспекцією Придніпровського округу проведено розрахунок збитків на загальну суму 12 млн 862 тис. 649 грн., за засмічення та забруднення невстановленими особами земельної ділянки розташованої у житловому мікрорайоні м. Кривий Ріг. Матеріали направлено до ВП № 4 Криворізького районного управління поліції ГУНП в Дніпропетровській області.

Проведено розрахунок збитків на суму 3 млн 93 тис. 13 грн., за засмічення земельної ділянки, що розташована на території Красівського старостинського округу Новопільської ОТГ Криворізького району, внаслідок розміщення несанкціонованого сміттєзвалища, на якому складуються тверді побутові відходи, відпрацьовані автомобільні шини, будівельні відходи, відходи рослинного походження та інше. Матеріали направлено до ВП № 1 Криворізького районного управління поліції ГУНП в Дніпропетровській області.

Проведено розрахунок збитків на суму 11 млн 765 тис. 352 грн., за забруднення водами невідомого походження земельної ділянки у м. Кривий Ріг, на території поблизу р. Саксагань. Готуються матеріали для передачі до правоохоронних органів.

Проведено розрахунок збитків на суму 6 млн 879 тис. 341 грн., за забруднення водами невідомого походження земельної ділянки біля житлової забудови у м. Кривий Ріг. Готуються матеріали для передачі до правоохоронних органів.

Інспекцією Поліського округу проведено розрахунок збитків на суму 5 млн 978 тис. 177 грн., за незаконну порубку, невстановленими особами, 582 дерев різних порід на земельній ділянці комунальної власності між селами Розкидайлівка та Рудня Харитоновської ТГ Житомирського району. Матеріали направлено до Слідчого управління ГУНП в Житомирській області.

Інспекцією у Львівській області проведено розрахунок збитків на суму 1 млн 143 тис. 460 грн., за незаконну рубку, невстановленими особами, 56 дерев породи бук, ялиця, сосна на території Стрільбицького лісництва Старосамбірського ДЛГП «Галсільліс». Матеріали направлено до Самбірського РВП ГУНП у Львівській області та Спеціалізованої екологічної прокуратури Львівської обласної прокуратури.

Проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію КП «Стрийводоканал» на суму 12 млн 255 тис. 656 грн., за наднормативний скид забруднюючих речовин зі зворотними водами у водний об’єкт (річку Стрий).