Захисниця Азовсталі Катерина Поліщук звернулася до президента Володимира Зеленського з проханням вжити заходів та усунути від ухвалення важливих військових рішень комбрига 59 ОМПбр Богдана Шевчука у зв'язку з його непрофесіоналізмом.

Відповідне повідомлення вона опублікувала у Facebook.

Поліщук повідомила, що більше року перебувала у зоні ведення бойових дій із 59 ОМПБр ім. Якова Гандзюка, коли бригадою командували Вадим Сухаревський та Максим Стеценко.

«У зв'язку з «геніальними» посадовими рішеннями та родинними зв'язками вищого військового керівництва з Шевчуком Богданом Володимировичем, останній був призначений на посаду КБР 59 ОМПБр з квітня 2024 року», – сказала Катерина.

Поліщук зазначила, що оскільки тисячі військовослужбовців досі залишаються виконувати бойові завдання на Донеччині під керівництвом Шевчука, вона звертається до Верховного Головнокомандувача з метою провести службову перевірку за фактами його злочинних наказів та дій, які призвели до загибелі великої кількості військових.

Популярні новини зараз
Прийдуть з перевіркою до кожного: змінилися правила соціальних виплат Вже ніхто не сховається: військовозобов’язаних внесуть до єдиного реєстру – ТЦК дізнається про все "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником Вистачить на кілька буханок хліба: пенсіонерам доплатять у вересні 570 гривень
Показати ще

На її думку, комбриг має на меті усунення всіх «незгодних» командирів, що призводить до придушення бойового духу та приниження особового складу.

«Пташка» також повідомила, що через нелюдське та непрофесійне ставлення Шевчука вона змушена припинити співпрацю з цією бригадою.

«Прошу вжити заходів та усунути від прийняття важливих військових рішень людей, які не зацікавлені у збереженні особового складу, виконанні завдань та перемозі. Військова честь та честь офіцера – не порожні слова. Принаймні такими вони не повинні бути», – написала Поліщук у своєму зверненні.

Нагадаємо, раніше військовий журналіст Юрій Бутусов звертався до головнокомандувача ЗСУ Сирського з метою досягти усунення командира Богдана Шевчука від виконання обов'язків у зв'язку з ризиком втрати міста Красногорівка.

Нагадаємо, "Я жалкувала, що не померла": героїня "Азовсталі" розповіла про виживання жінок у російському полоні

Раніше ми писали про те, що в ВВС навчилися "воювати" простими палицями проти окупантів: є перший "мінус"