Про це вона розповіла на каналі «Прогноз».

Мінфін зміг домовитися з кредиторами України про відстрочку у виплатах по зовнішньому боргу. Він в нас був і до повномасштабного вторгнення чималенький. Про це заявив Шмигаль. Завдяки цьому з'явилася можливість вивільнити фінанси на оборону, соціальний захист та відновлення. Чи вирішить це ситуацію із загрозою дефолту в Україні?

Так, стримання йде. Тобто я дефолту не бачу, от правда. Так, буде важка економічна ситуація, це дійсно, тому що, правда, у нас дуже багато руйнувань, дуже багато люди постраждали, і все одно якусь компенсацію, наскільки я бачу, люди отримують. Ну, дефолт наразі я точно не бачу. Він стримується Імператором, ні, не буде.

Чи будуть повторні загрози дефолту у майбутньому?

Влітку наступного року, десь от рівно через рік, сьомий місяць наступного року. Тут зараз карти дуже чітко не показують, чи буде другий дефолт, чи ні, тому що там буде дуже багато залежати від того, що буде відбуватися, від того, що буде підписано, що буде ухвалено. Тут дуже багато таких важелів світового рівня, які показують, що ще не можна сказати точної відповіді, але загроза буде точною, і це липень наступного року.

Популярні новини зараз
Прийдуть з перевіркою до кожного: змінилися правила соціальних виплат На вулиці вийдуть мобільні патрулі: за що масово штрафуватимуть українців Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган ПриватБанк блокує гроші пенсіонерів
Показати ще

Як це вплине на українців? Ми можемо втратити свої кошти або залишитися без соціальних виплат у разі погіршення ситуації?

Тут така цікава річ, що на люд звичайний і середній, на люд простий український дефолт фактично не вплине, тому що у них немає таких заощаджень, цінних паперів.

Це мені нагадує зараз казку про Робіна Гуда, це буде така карма своєрідна, якщо він буде, дефолт вплине на людей, які нажилися на війні, вони втратять не тільки своє, вони втратять ще дуже багато чого, і це не тільки про матеріальне. Дуже багато через оці економічні проблеми буде викрито людей.

Як повідомляв Знай.ua, Сейраш розповіла, які переговори запропонує нам світ восени.

Також Знай.ua писав про те, що Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон.