Про це він розповів у програмі «Особистість з Сергієм Дойком».

«Вся проблема цього конфлікту, що настільки великі ризики, що може бути ескалація навіть до ядерної фази, і це варто розуміти. Розуміють, до речі, дуже добре це і в Китаї, вони б не хотіли цього, тому що Китай ратує за нерозповсюдження ядерного озброєння», - зазначає Станіслав Желіховський.

Як він стверджує, ескалація російсько-української війни до такого рівня – це загроза для китайських економічних можливостей і зв’язків. Експерт пояснює, що, якщо світ порине у ядерну фазу, невідомо, чи зачепить вона безпосередньо Китай, але точно зачепить його економічні інтереси, а під час війни дуже буде важко знаходити можливість для економічного зростання.

«Тому, я думаю, зараз і говориться дуже багато про, те що потрібно все ж таки сідати за стіл перемовин, щоб уже виробити якісь підвалини, які зроблять перші кроки до мирного врегулювання на практиці, а не на словах, як зараз багато хто говорить», - міркує Станіслав Желіховський.

І в цьому контексті, стверджує він, дуже добре, що відбувся перший Саміт миру, і залишається чекати лише другого, буде він до президентських виборів у США чи вже після. До того ж, додає експерт, у Китаю є інтерес долучитися, бо ж він не хоче погіршення ситуації у світі, яка вдарила би по самому Пекіну.

Популярні новини зараз
Українка була в шоці від харчування в школі – таке і свиням соромно давати Плату за світло нараховуватимуть по-новому В Україні ухвалили "історичне" підвищення податків: головні нововведення Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мусієнко розповів, яку нову військову допомогу росія отримала від Північної Кореї.

Також Знай.ua писав про те, що Чорновіл розповів, чи зможе Україна зробити з Папи Римського свого посередника.

https://youtu.be/v2n1C8izuTU