Про це він розповів у своєму блозі.

«Треба розуміти, що, коли ворог діє на будь-якій території у будь-якій точці світу, намагається поширювати свій вплив, як це робить росія, коли там присутні командири загонів, які вбивали і завдавали ударів по українцях у районі Бахмуту, Соледару тощо, це для нас усюди законна ціль», - заявляє Олександр Мусієнко.

До того ж, додає він, у Малі там не все так просто, є сторони, які воюють, і, звичайно, спецслужби могли діяти точково. Інше питання, зазначає експерт, чи варто було оголошувати про ці дії, але, на його думку, якраз варто, бо діяльність російського корпусу, їхніх вагнерівців в Африці, а також держпереворот у Малі не вписуються у міжнародне право.

«Тому рішучі дії, і так будуть поважати, інакше тут працювати не буде. І в поєднанні з дипломатією, з візитом міністра закордонних справ до Африки, і ось такі дії рішучі – це все мета витіснення росії і поширення України, поширення іміджу України після війни», - підкреслює Олександр Мусієнко.

Також він нагадує, що у парламенті розглядається закон про міжнародні оборонні кампанії, і, можливо, Україна буде гарантувати безпеку певних сил безпосередньо в Африці. За словами експерта, йдеться не про те, щоб воювати, а про те, щоб поширювати український імідж і вплив там, де були французи, там, звідки ми зараз виб’ємо росіян, це буде наша м’яка і не тільки сила.

Популярні новини зараз
Виправдання не спрацюють: ТЦК жорстко покарають чоловіків за відмову Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни" Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Шейтельман розповів, чому все ж таки Захід вирішив віддати росії вбивцю Красікова.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко розповів, чим оснащені наші перші винищувачі F-16.