Про це він розповів у своєму блозі.

«Давайте ми запропонуємо такий концепт, і нехай там дійсно створюються республіки, нехай це вже будуть регіони. А чому ні? Що, люди не можуть самовизначатися? Я навіть не кажу про розкол, я кажу про справжню автономію», - зазначає Олександр Мусієнко.

До того ж, додає він, Курщина – історично українська земля, і жителі цієї області мають повне право на референдум, на самовизначення, на рішення, чи хочуть вони воювати. За словами експерта, це взагалі цікавий кейс: а чи потрібно у рамках федерації, якою є росія, кожному регіону узгоджувати свої позиції щодо вступу у війну проти України?

«Чи вони згодні з тим, що страждають від війни? Їх питав путін? От у чому питання, це дуже цікавий аспект. А тому треба референдум – ви за «сво» чи ви проти «сво»? Почати цей процес, і нехай кожен регіон скаже. Ось що нам треба починати – парад автономій, парад регіонів, парад того, щоб згадали, що вони федерація», - пояснює Олександр Мусієнко.

Зокрема, додає експерт, і той же Татарстан має згадати, що колись підписував договір із москвою про розподіл повноважень, який москва порушила. Тому, констатує він, цей політичний процес треб забезпечувати, кремль це шокує, а для нас буде цікаво, і ми нічого від цього не втратимо.

Популярні новини зараз
Путін оголосив про масштабне збільшення чисельності армії Суцільний головний біль: 3 знаки Зодіаку, які не годяться в дружини Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мусієнко заявив, що путін фактично поставив на кон обороноздатність своєї армії.

Також Знай.ua писав про те, що Цимбалюк розповів, за яких умов Україна може розпочати переговори з рф.