Про це він розповів в авторській програмі Валерія Савчука «Різні люди».

«Значна частина антизахідного або незахідного світу, а таких країн і політичних груп дуже багато, почали дивитися на росію як на найбільш агресивного, активного і дієвого гравця у протидії Заходу, і почали орієнтуватися на неї. Теж об'єктивна річ, не можна ж цього приховувати, що це відбувається. Там шанхайські групи, ще якісь БРІКСи. Він (ред. – путін) буде це втрачати? Тобто немає підстав думати, що він буде готовий відмовлятися від геополітичної ролі і внутрішньо російської ролі», - розповідає Олесь Доній.

Як продовжує він, путін зацікавлений у довгій війні, бо у нього, зрозуміло, більше ресурсів. Окрім того, зауважує політик, путін же змагається із Леніним і Сталіним як ідеологами, тому теж написав оцю антиукраїнську статтю, щоб його можна було цитувати, щоб на неї можна було посилатися, що він не окупант, а от об’єднує землі. Однак, додає він, це для внутрішньої публіки, а для нашої він гратиме на відсутності виборів.

«Раніше незадоволені владою українці виплескували (ред. – гнів) на виборах, де дуже часто олігархи і гроші маніпулювали інтересами. Але у будь-якому разу була ілюзія, і вона підтримувалася об'єктивно, ілюзія можливості ротації, впливу українців на владу. А тепер такої ілюзії не буде. Тобто путін зацікавлений у тривалій війні для того, щоб українська влада сама себе дискредитувала зсередини. Чим довше не буде ротації влади, тим більше посилиться корупція, буде незадоволення українців владою. путін зацікавлений у тому, щоб українці самі зненавиділи українську державу», - пояснює Олесь Доній.

У такому разі, продовжує він, із високою ймовірністю за кілька років відбудеться військовий переворот, а військові у нас популярні, їх підтримають, і багато із них співпрацюють із СБУ, де, можливо, досі є агенти ФСБ. Тобто, констатує політик, буде колапс влади, тоді росія знову піде у наступ із метою відрізати Україну від моря, з метою підписання угод і з метою далі врешті-решт покінчити з державою Україна.

Популярні новини зараз
"Спочатку їй потрібно...": відома тарологиня відповіла, чи врятує Україну жінка Небезпечна хвороба повертається: через травму пальця хлопчик потрапив до інтенсивної терапії Путін оголосив про масштабне збільшення чисельності армії До 9,99 грн за куб: кому доведеться більше платити за газ
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Максимуза розповіла, що буде з Білоруссю: «Тут буквально війна, яка планується».

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко розповів, чи вдасться ЗСУ дійти до Курська.