Про це пише портал Акценти.

Протягом останніх років системи повинні були бути улаштовані і це б призвело до забезпечення цивільного захисту населення. Адже за їх відсутності загинуло і було поранено за період війни вже тисячі громадян, в тому числі дітей. Люди просто не сповіщені своєчасно про повітряну тривогу і не ховаються в укриттях.

Враховуючи, що фінансування впровадження систем оповіщення повинно бути з державного та місцевого бюджетів, то в країні хто тільки не з’явився, аби полакомитись за народні кошти. Багато компаній без досвіду, матеріально-технічної бази, досвідчених спеціалістів почали розробляти проекти на впровадження систем оповіщення для громад. Часто лобіюють їх інтереси представники ДСНС та управлінь цивільного захисту обласних адміністрацій.

Проекти, які розробляються компаніями, далекі до досконалості і часто це в громадах не розуміють, не вникають, надіються на порядність проектантів, надіються на працездатність систем, так як і коштують вони не мало.

В цьому місяці Вінницька обласна військова адміністрація заключила контракт на розробку проекту територіальної системи оповіщення. Подейкують, що компанія, якій доручили важливу місію не має достатнього досвіду, хоча приймає участь і перемагає в багатомільйонних тендерах в державних підприємствах, органах державної влади.

Популярні новини зараз
Пенсія менша на 20%: про що пенсіонер має повідомити ПФУ Мобілізованим оголосили важливе нововведення Видачу повісток обіцяють автоматизувати, щоб отримав кожен "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Ситуація по забезпеченню цивільного захисту населення не найкращим чином виглядає втранспортній галузі. Укрзалізниця зовсім не забезпечена системами оповіщення. За період війни в товаристві загинуло і було поранено біля 2500 працівників на робочих місцях.

Залізнична галузь – це мільйони людей пасажиропотоку, скупчення людей на вокзалах, де в першу чергу повинен бути забезпечений їх цивільний захист.

Народні депутати ВРУ ініціювали створення Тимчасової слідчої комісії з питань цивільного захисту населення, впровадження систем оповіщення, порушення органами державної влади і місцевого самоврядування чинного законодавства.

Хочеться вірити, що в недалекому майбутньому всі ці заходи допоможуть зберегти життя і здоров’я наших громадян.