Про це він розповів у своєму блозі.

Як розповідає експерт, йдеться про те, що Україна отримає запрошення до НАТО зараз, а вступить після закінчення війни. За його словами, цікаве саме формулювання, бо закінчення війни – це мирний договір, але це також може бути і перемир’я, тобто припинення активної фази бойових дій, і цього досягти реально, тоді Україна у кордонах 1991 року, хай і з окупованими територіями, входить у НАТО.

«Другий варіант, який може бути, це, як пропонував президент Чехії, що, навіть якщо частина території окупована, приймають певну частину нашої української території, тобто ту, яка контролюється, а решта за німецьким сценарієм: щойно ми її звільняємо, деокупуємо, вона так само стає членом НАТО», - розповідає Олександр Мусієнко.

На його думку, дуже важливо прописати ці формулювання, щоб їх не загубили, щоб ми дійсно дійшли до того, що Україна стане членом НАТО. Бо, підкреслює експерт, нам потрібні гарантії, і тут є також 2 варіанти.

«Перше – повноцінне членство України в НАТО, це найкраща гарантія. І друге – це розміщення американських, британських, французьких військових баз на території України. Причому не тільки на Заході нашої держави, а щонайменше у центрі. Із розміщенням тих же американських військових літаків, інших видів озброєння, із розміщенням в Одесі кораблів американського флоту і потенційним розміщенням літаків бомбардувальників, які здатні нести ядерну зброю», - пояснює Олександр Мусієнко.

Популярні новини зараз
З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне "Спочатку їй потрібно...": відома тарологиня відповіла, чи врятує Україну жінка ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Кулик заявив, що головна умова для початку переговорів з росією про закінчення війни – це Китай.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко розповів, чи був Залужний проти Курської операції.