Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

«То ось що реально станеться? Очевидно, з більшою ймовірністю американці справді свої не дадуть, тому що у них десь 1500 всього ATACMS. Так а з Китаєм воювати, з Китаєм, у них Китай головний противник, воювати зібралися з Китаєм. 1500 ракет – це на місяць боїв, а у Китаю там багато», - зазначає Олег Старіков.

Але, мабуть, міркує він, далекобійні удари західною зброєю по росії будуть просто іншими ракетами, не ATACMS, і тут питання, а як відповість росія. На думку експерта, у такому разі є лише 4 варіанти: перший – відповідь ядерною зброєю, другий – війна до Португалії, третій – переговори, четвертий – терпіти.

«Інших варіантів просто нема. Який варіант вони ухвалять, не знаю. Але якби на місці путіна був би хтось інший, вони б уже ядеркою вдарили», - наголошує Олег Старіков.

Як він пояснює, всі американці чудово розуміють, що ворог у них Китай, а не росія, росія у них просто противник, а Китай – ворог. І в цьому, стверджує гість програми, певна проблема для нас, для України, тому що російсько-українська війна за такого масштабу – це лише тактичне завдання, а стратегічне ще перед.

Популярні новини зараз
Покарають навіть тих, хто має бронь або відстрочку: через яку помилку можна стати ухилянтом і отримати штраф Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем З 1 жовтня платіжки за світло зміняться
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Кулик заявив, що головна умова для початку переговорів з росією про закінчення війни – це Китай.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко розповів, чи був Залужний проти Курської операції.