Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

За словами гостя програми, все, що зараз відбувається у світі, - російсько-українська війна, Близький Схід, пейджери у Лівані, США та Китай, Європа, мирні плани, економіка – пов'язано, і ні до чого хорошого це не веде. Тому, стверджує він, залишається сподіватися, що фінансово-політична світова еліта вирішить хоча б через свої інтереси все це припинити, бо система вже перегріта, залишається сподіватися на здоровий глузд політиків.

«Я взагалі вважаю, що найстрашніший і найтрагічніший винахід людства – це війна. Тому що трильйони доларів краще витрачали б на медицину, на технології, на освіту, на харчування, на те, щоб нагодувати тих, хто голодують, тощо на екологію, на демографію, на дітонароджуваність, на розвиток якихось копалин, на космос, а не на гонку озброєнь», - наголошує Дмитро Співак.

Як він стверджує, світоглядне зіткнення Заходу та Сходу призводить не до творення, а до торговельних війн, гонки озброєнь, збройних конфліктів, ядерного шантажу, який, не дай Боже, перестане бути шантажем і стане реальністю.

«Якщо рушниця висить у якомусь акті, вона ж має вистрілити. Мао Цзедун колись фразу сказав, як на мене, геніальну: гвинтівка народжує владу. У мене таке відчуття, що сучасні політичні еліти недооцінюють значущість цієї історії і сподіваються ось на цю горезвісну гвинтівку, сподіваються на силу, силу зброї. Не на силу слова, дипломатії, комунікацій, економічних знахідок, а на силу зброї», - підсумовує Дмитро Співак.

Популярні новини зараз
Зміни у військових квитках: що потрібно знати кожному В школах з’являться нові класи: навчатимуться не всі Школи переходять на новий формат навчання: звикати до змін доведеться усім В Україні анонсували найбільший перерахунок пенсій: у кого виплати зростуть одразу на 60%
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Шейтельман розповів, чому ООН та референдум не можуть вирішити питання Криму.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко розповів, як росія сіла в калюжу зі своїми ядерними погрозами.