Поет і композитор Євген Рибчинський, який свого часу написав для співачки-зрадниці Таїсії Повалій більшість україномовних пісень, висловився у соцмережах щодо їхньої співпраці та життєвої позиції колаборантки. Він назвав президента рф владіміра путіна "бісом", а Повалій - відьмою, яка продала російському диктатору душу.

"Якби, Таїсіє, я знав,
Що зрадиш ти свою Вітчизну,
Я б не пісні тобі писав,
А відхідну на твою тризну.
Бо ти для мене - труп живий,
і я сказати тобі мушу:
Твій путін - біс, зловісний вій,
Якому продала ти душу.
Цей нелюд всюди сіє страх,
А ти мов клята відьма нині
В московських сірих небесах
В своїй літаєш домовині.
Через таких як ти до нас
Прийшла страшна війна-повія
І твоїм голосом весь час
Повітряна тривога виє.
Ти пісеньки співаєш тим,
Хто вбити хоче Україну,
Хто вкрав у нас квітучий Крим,
Перетворив Донбас в руїну.
Я через тебе зрозумів,
Таїсіє, жахливу правду,
Що найстрашніший з ворогів -
Колишній друг, що тебе зрадив", -

написав поет і син поета.

Конфлікт між Повалій і Рибчинським розпочався задовго до повномасштабного вторгнення. У 2013 році, готуючись до авторського вечора у київському палаці культури "Україна", Рибчинський писав у facebook, що тоді ще народна артистка України Таїсія Повалій, яка стала популярна завдяки пісням його авторства, відмовилася безкоштовно виступати на його концерті, вимагаючи у автора суму в 20 тисяч євро.

Євген Рибчинський та Повалій, скріншот: YouTube
Євген Рибчинський та Повалій, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Які зарплати у працівників ТЦК: скаржаться, що їхню роботу недооцінюють ПФУ скоротив фінансування пенсій: чи уріжуть виплати стареньким Інтернет-провайдери України хочуть підняти ціни вдвічі: селяни заплатять більше З жовтня почнуться виплати: українці можуть готувати гаманці
Показати ще

Повалій, будучи тоді народною депутаткою України від партії регіонів, відмовилася коментувати цю ситуацію.

Роком пізніше, у 2014-му, Євген Рибчинський таки провів авторський вечір в палаці "Україна", а Повалій з більшістю регіоналів покинула країну.

Кількома роками по тому Рибчинський, вже будучи народним депутатом України, зареєстрував постанову, згідно з якою Таїсія Повалій і Ані Лорак позбавлялися звань народних артисток України. Постанова не набрала необхідної кількості голосів ВРУ 8 скликання.

Євген Рибчинський виступає на Донбасі перед бійцями ЗСУ
Євген Рибчинський виступає на Донбасі перед бійцями ЗСУ

Напередодні повномасштабного вторгнення Повалій остаточно виїхала до росії, де отримала громадянство та публічно підтримала путіна. Під час інтерв’ю московському інтернет-виданню колаборантка вихваляла диктатора та закликала до захоплення всієї території України. Також вона намагалась дискредитувати українських захисників, які брали участь у боях за Київ.

Верховна Рада України 20 серпня проголосувала за законопроєкт про позбавлення державних нагород зрадників України, зокрема Таїсії Повалій та Ані Лорак.

У вересні 2023 року Повалій на запрошення терориста Леоніда Пасічника виступила на концерті у тимчасово окупованому Луганську. Тоді зі сцени вона висловилась на підтримку російських загарбників та героїзувала їхню учать у війні проти України.

У лютому 2024 року Служба безпеки України повідомила про заочну підозру колишній депутатці від партії регіонів. Про це повідомляв пресцентр СБУ.

Підозра від СБУ Таїсії Повалій
Підозра від СБУ Таїсії Повалій

На початку вересня 2024-го Міністерство юстиції України подало позов до Вищого антикорупційного суду з метою конфіскувати у співачки Таїсії Повалій рухоме та нерухоме майно. Про це стало відомо із офіційної заяви на сайті Мін’юсту.

Нагадаємо, поет і композитор Євген Рибчинський є автором таких хітів Повалій як "Просто Тая", "Чортополох", "Цей дощ надовго", "I love you", "Не питай мене чому", "Буде так" та багатьох інших.