Про це він розповів в авторській програмі Валерія Савчука «Різні люди».

«Є три шляхи. Перший – громадянська війна, другий – державний переворот, і третій – введення до Грузії добровільно чи примусово, різниці немає, російських військ чи російського впливу. Причини – тому що не можна сидіти на трьох стільцях. Грузія начебто з НАТО, має навчання з НАТО, начебто це Європа, має співпрацю, безвіз із Європою, і паралельно вона економічно залежить від російської федерації. Складаєш ці три пазли, настає час, коли запитують, із ким ти, і потрібно робити вибір», - пояснює Фікрет Шабанов.

За його словами, по-перше, у Грузії регіональна проблема – з одного боку Європа, з іншого Азербайджан, Вірменія, росія, Туреччина, і їй треба з усіма якось вибудовувати свою безпекову концепцію, адже вона начебто і Кавказ представляє, але все ж таки є частиною християнської цивілізації. З Європою, констатує експерт, зараз виникли проблеми через внутрішню політику Грузії, і незрозуміло, з ким залишиться Грузія після цього поділу світу.

Принагідно він згадує, що грузинська влада хоче зробити православ'я офіційною релігією країни, і це насправді не про релігію, а про національне виживання. Як пояснює експерт, Вірменія та Азербайджан – мусульманські країни, росія просто намагається роздробити Грузію, тому це православ'я – спосіб зберегти зв'язок із Європою, це порятунок для грузинського народу, і це збереження його національної ідентичності.

«Чи Грузія буде як вуглинка, яка тліє, вогник, перебувати у стані перманентних вуличних ходів, що розгойдують державність, щоб потім перетворити це на переворот, ми не знаємо. Чи це розгойдуватиметься у перехід у громадянську війну, ми не знаємо. Чи це закінчиться глобальним переділом світу, коли російська федерація увійде до цього регіону», - підсумовує Фікрет Шабанов.

Популярні новини зараз
Школярів чекають масштабні перевірки: запитуватимуть не про вивчений матеріал 570 гривень щоб не померти з голоду: пенсіонери отримають жалюгідні виплати Пенсія за новими правилами: українці отримуватимуть виплати за бали США застерегли Зеленського від спроб звільнити Буданова, – Джейсон Смарт
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Бандура розповів, що буде з людиною після перемоги штучного інтелекту.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко розповів, чи зможе Ізраїль знищити військову співпрацю росії з Іраном.