Про це він розповів у своєму блозі.

Як пояснює експерт, займати позиції у маленьких населених пунктах чи у полі у наших бійців немає можливості, бо противник активно застосовує КАБи і нам потрібно більше систем ППО, аби прикрити зокрема лінію бойового зіткнення, щоби захистити наші війська там від ударів авіації у великій кількості. Тому, констатує він, після Вугледару ЗСУ мають закріпитися у великому місті, такому, як Покровськ.

«Треба сказати, що ворогові теж не просто наступати і йти в міста. Вони зайшли у Вугледар, там була така потужна битва, не один день, до речі. Я хочу нагадати, не один день. А уявіть собі більші міста, там вони можуть загрузати набагато довше. І, відповідно, це причина, чому агресор не пішов у лоб на Покровськ, а почав діяти через фланги на Селідове і на Мирноград», - пояснює Олександр Мусієнко.

Тобто, зазначає він, це охоплювальний удар для того, щоб взяти Покровськ в оточення. Очевидно, констатує експерт, командування ворога вважає, що таким чином вести наступальні дії зараз їм краще і зручніше, ніж втягуватися у виснажливі і дуже важкі бої у районах забудови, у районі населеного пункту, тобто у місцевій урбаністичній зоні.

«Відповідно, це означає, що, зайнявши оборону довкола саме населених пунктів як мінімум таких, як Покровськ за розміром, можна дійсно створювати певні фортифікаційні пункти дуже потужні, використовуючи все, і забудову зокрема для того, щоби чинити серйозний опір ворогові. При цьому, звичайно, все ж таки забезпечивши парасольку ППО», - міркує Олександр Мусієнко.

Популярні новини зараз
По 3600 грн щомісяця виплачуватимуть пенсіонерам: хто може отримати гроші Ніякої силової "бусифікації": ТЦК окреслили чіткі правила Виплати у жовтні: пенсіонерів засмутили оголошенням У рахунках за воду будуть нові суми: платити доведеться ще більше
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Пономарьов поділився чутками про нову варіацію переговорів: Донецьк на Херсон і без НАТО.

Також Знай.ua писав про те, що Бюн розповіла, чи готуються в Україні вибори.