На ньому зображений начальник Головного управління розвідки Міноборони України (ГУР МО) Кирило Буданов.

Про це повідомили в ГУР.

Зазначається, що стінопис присвячений українським військовослужбовцям. На ньому зображений чоловік у чорному однострої, який стоїть поміж ромашок та тримає на руках кота, а поруч на квітах сидить пташка. Над усією композицією розправила крила сова, яка нагадує емблему ГУР МО.

Новостворений мурал розташований на стіні будинку по вулиці Введенській, 6.

«[Стінопис присвячений] герою України, образу справжнього українця, який йде і нічого не боїться. І навколо квіти, які надірвані, але це все ще красиве поле. Не всі вони цілі, але вони є і вони разом. Ця людина несе велику відповідальність, це насправді важко, особливо у такий час», — сказали сестри Фельдман після завершення роботи над муралом.

Популярні новини зараз
По всій країні пройшли масові "облави" ТЦК: концерти, заклади, мажорні ресторани Пенсію більше не побачите: кому із літніх українців терміново треба прийти до "Ощадбанку" Окрім комісій і відсотків: "Ощадбанк" попередив про нові правила списання коштів Комунальні платежі дешевшають: які знижки чекають на українців
Показати ще

Попри те, що авторки прямо не називають прізвище головного персонажу картини, очевидно, йдеться саме про Кирила Буданова. На це, зокрема, вказує погон генерал-лейтенанта, кіт Гюнтер і канарка, яка мешкає в приймальні очільника української розвідки.

Майже відразу після створення стінопису художниці поїхали до Лондона, аби там презентувати свою персональну виставку картин та скульптур.

Сестри Фельдман відомі в Україні та за її межами своїми стріт-арт проєктами, авангардним дизайном, скульптурними композиціями та мультиплікацією.

У ГУР також нагадали, що неподалік — на вулиці Нижній Вал з’явився ще один мурал, присвячений українським розвідникам під назвою Sapiens Dominabitur Astris — напис з емблеми української розвідки. Його намалював відомий український художник Володимир Манжос із псевдонімом WaOne Interesni Kazki.

Ще раніше картину із зображенням очільника ГУР Буданов і чарівне жабеня написала художниця Євгенія Гапчинська.