Про це він розповів у своєму блозі.

Як розповідає експерт, путін їздив до столиці Туркменістану, і там зробив гучну заяву щодо Махтумкулі Фрагі. За словами путіна, продовжує він, Махтумкулі Фрагі – найбільший гуманіст, основоположник туркменської поезії та літератури, розкрив усім красу туркменської мови, мав унікальний афористичний стиль, його рядки пішли в народ і стали крилатими фразами, його книги зберігали вдома як священні реліквії тощо, ніби сам путін зберігав книги Махтумкулі Фраги як священні реліквії.

«Словом, насправді навіщо він поїхав до Туркменістану? Ну, по-перше, поставити собі в заліковку ще одну країну, що туди впустили і не вигнали. Це вкотре. Друге – я думаю, тому він поїхав до Туркменістану, щоб переймати досвід Туркменбаші Сапармурата Ніязова, який оголосив себе батьком усіх туркменів. І путін хоче оголосити себе мамою всіх росіян, цьому можна вчитися», - пояснює Михайло Шейтельман.

Однак, стверджує він, запізнився путін, тому що Туркменістан - набагато передовіша країна, ніж росія, вже давно минули ті часи, коли золота статуя стежила за сонцем, знесли її, і книгу першого Туркменбаші виключили зі шкільної програми, це був указ другого президента Бердимухамедова Хоча, додає експерт, і з Бердимухамедовим були свої нюанси, він їздив на велосипеді і стріляв по мішенях, а потім читав лекції офіцерам.

«От росія зараз на цьому рівні, бо путін їздить, дивиться, як син Кадирова, ну, фактично з велосипеда з двох золотих кулеметів розстрілює якісь мішені. Тому росія зараз приблизно на етапі раннього Туркменбаші. Але цього вже не можна навчитися у Туркменістані. путін запізнився на 10-15 років буквально, міг би багато чого навчитися, але зараз уже, звичайно, пізно, нехай шукає в іншому аулі», - робить висновок Михайло Шейтельман.

Популярні новини зараз
У всьому винна росія: сучасний Нострадамус розповів, як і де розпочнеться Третя світова війна Ветерана війни та батька відомої актриси жорстоко побили прямо у ТЦК: "Покарати їх за моє приниження" Українцям встановили заборону на опалювальний сезон: стосується всіх власників газових плит Трамп дякує З*лупі: мережа Х стоїть на вухах
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мусієнко розповів, чи будуть ЗСУ розширювати свій плацдарм у Курській області.

Також Знай.ua писав про те, що Пальчиков розповів, хто платить за розмінування України.