Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

«Перший пункт, який він вже анонсовував, - звернення до Заходу з проханням прийняти нас до НАТО. При чому президент це навіть розшифрував, що запрошення не означає членство. Як на мене, це завищена рамка, тому що при президенті Байдені очікувати запрошення в НАТО від Заходу не варто, оскільки немає політичної волі саме від Вашингтону», - зазначає Віталій Кулик.

На його думку, можливо, у Європі частина наших політичних партнерів вже б і вийшла на якийсь консенсус, можливо, навіть було би позитивне рішення, що нас запрошують в Альянс у певний історичний період, коли він складеться, про це ж говорили і Столтенберг, і Рютте, що все буде, але треба обставини.

Але Байден, переконаний експерт, цього не скаже через внутрішньополітичні проблеми у виборчій кампанії Гарріс. Принагідно він нагадує про ці меми: з одного боку – Гарріс із ядерною ракетою, ядерним грибом, а з іншого – Трамп зі споживчим кошиком для простого американця, мовляв демократи тягнуть світ до ядерної катастрофи.

«Підігрувати цій картинці Байден не захоче, і, очевидно, що ніякого запрошення в НАТО від Байдена ми не почуємо ні у Німеччині, ні у Вашингтоні, ні поки він президент Сполучених Штатів. До виборів, а от після виборів цілком можливо все, що завгодно. Тоді в нього буде більший люк для можливостей, тим паче, якщо перемагає Гарріс. Але дуже малоймовірно, що це зробив би Байден», - підсумовує Віталій Кулик.

Популярні новини зараз
ТЦК посилюють правила перевірок військовозобов'язаних Будуть призвані у двох випадках: нові правила мобілізації чоловіків старше 50 років 211 гривень за куб: українцям готують новий тарифний "сюрприз" Жодної "бусифікації": кого можуть мобілізувати тільки добровільно
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Дацюк заявив, що наш тил – не в США, а в Україні, а ми його економічно знищуємо.

Також Знай.ua писав про те, що Бюн розповіла, чиї інтереси представляє Папа Римський та чому: «Кремлівські гроші».