Наша місія — рятувати життя. Ми з командою та волонтерами системно, з першого дня повномасштабного вторгнення опікуємося лікарнями та шпиталями по всій Україні. Закриваємо потреби медзакладів відповідно до їхніх запитів. Днями спільно з активом «Батьківщини» Одеси, Миколаєва та Херсону передали в 5 лікарень Миколаївської та Херсонської областей, включно з Чорнобаївкою, гуманітарну допомогу.

Про це заявив перший заступник голови парламентського Комітету з питань здоровʼя нації, народний депутат, заступник Юлії Тимошенко, голова «Батьківщини» Києва Валерій Дубіль.

«Лікарні біля лінії фронту першими приймають поранених: і військових, і цивільних. Навантаження на заклади охорони здоровʼя залишається незмінним, медичний персонал виснажений не менше ніж воїни. Наш обовʼязок — допомагати всім, хто до нас звертається. Цього разу серед медичного вантажу, який ми зібрали та доставили: крісла колісні, ходунки, постільна білизна, біопсійні пристрої, набори для годування лежачих пацієнтів, комплекти для перевʼязок, хірургічні інструменти, протипролежневі подушки та матраци, витратні матеріали, гінекологічне обладнання, системи для в/в вливання рідин, контури для ШВЛ, фольговані (рятувальні) покривала та вітамінні комплекси. Це лише частина з переліку гуманітарної допомоги, яку отримали від нас лікарні цього разу», — додав він.

Валерій Дубіль висловив подяку лікарям за жертовність та милосердя. А також подякував своїй команді, яка разом з іншими українцями пережила окупацію, дочекалася звільнення, а зараз продовжує гуманітарну місію.

«Деокупований Херсон досі потребує підтримки, як і інші прифронтові міста. Я щиро вдячний всім, хто допомагає медикам і воїнам. Вірю, що разом ми вистоїмо та виборемо нашу перемогу», — додав він.

Популярні новини зараз
Графіки відключень: коли українців знову переведуть на погодинне електропостачання Українцям дали прогноз закінчення війни: минулий не справдився Облави ТЦК: розкрили, як планують маршрути Зима прийде передчасно: які регіони накриють перші снігопади
Показати ще