Рада національної безпеки та оборони (РНБО) повинна негайно заборонити імпорт російської електроенергії, який підриває енергонезалежність країни.

Про це заявив народний депутат Олексій Гончаренко в ефірі телеканалу «Україна24».

«Чому ми продовжуємо купувати електроенергію з країни-агресора? Чому ми продовжуємо відправляти свої гроші не українському шахтарю й енергетику, а російському? Чому ми продовжуємо давати їм гроші на які вони вбивають українців на сході України?», - заявив нардеп.

За його словами, СБУ та РНБО повинна прийняти аналогічні заходи проти імпорту російського струму як і ті, що кілька тижнів тому були запроваджені для захисту інформаційного простору від країни-агресора.

Нагадаємо, Україна відновила імпорт електроенергії з Білорусі з січня 2021 року. В лютому розпочалися поставки з Росії. Загалом станом на 19 лютого було імпортовано 480 млн кВт годин на суму 770 млн грн.

Популярные статьи сейчас
Кто из украинцев останется без льгот в 2024 году Изменение цены на электроэнергию: в НКРЭКУ сделали заявление для потребителей Отвыкайте от отопления: украинцев просят сделать это до отключения, чтоб не пострадать Готовьте документы: "Укрпочта" начинает выплаты до 3 тысяч гривен
Показать еще

Проти імпорту виступили найбільші українські ТЕЦ, які 15 лютого звернулися до уряду з вимогою негайно заборонити імпорт і скликати Антикризовий енергетичний штаб. За інформацією ТЕЦ, імпорт може призвести до зупинки роботи станцій і зриву опалювального сезону.