Уряд має скасувати своє рішення щодо зменшення фінансування програми забезпечення ліками пацієнтів, а також додаткових виплат медикам. Про це заявив співголова партії "Наш край" Сергій Шахов.

За його словами, таке необачне рішення може обернутися проблемами з поставками життєво необхідних ліків для хронічно хворих українців. Адже вакцини будуть закуплені замість препаратів для діабетиків, гіпертоніків, діагностики раку, лікування тих самих хворих на ковід, повідомляють Українські новини.

"У час загострення епідемії коронавірусу в країні безвідповідально та злочинно обмежувати фінансування програми медгарантій. Особливо коли недоторканим залишається фонд будівництва доріг, який минулого року неодноразово дофінансовувався за рахунок "антиковідного" фонду. Закликаємо владу нарешті збагнути серйозність загрози наслідків коронакризи та розробити реалістичний і дієвий план боротьби з нею", – наголосив Шахов.

На його думку, Кабмін має внести до Верховної Ради України проект змін до Держбюджету України, де передбачити фінансування не лише закупки вакцини, а й подолання коронавірусної хвороби в цілому. Додаткові кошти можна виділяти, скорочуючи роздуте фінансування апаратів державних органів.

Нагадаємо, 14 квітня Кабмін ухвалив постанову, якою виділив МОЗ додатково 6,5 млрд грн на закупівлю вакцин за рахунок зменшення обсягу видатків за програмою "Реалізація програми державних гарантій медичного обслуговування населення" на цю ж суму.