Минулого місяця на отриманні мільйонного хабара затримали одного з керівників дочірньої компанії НАК “Нафтогаз”. Журналісти провели низку розслідувань стосовно діяльності інших “ставлеників Коболєва” на Львівщині та оприлюднили факти інших скоєних злочинів. В матеріалі йдеться про невиконання рішень суду, розкрадання державних надр та навіть вбивство.

Про це повідомляє Апостроф.

Серед іншого повідомляється про керівника Новороздільської ТЕЦ, якого призначили в “Нафтогаз-Тепло” Олега Ямельницького. Він в березні цього року фактично вбив людину. Ямельницький, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, сів за кермо службової машини Reno Duster, та потрапив в аварію.

Як заявляли поліцейські, п’яний нафтогазівець разом зі своїм колишнім колегою Савчуком Романом, на небезпечному повороті робив обгон фури, і не справився з керуванням. В результаті такої поведінки Ямельницького було пошкоджено два транспортних засоби, сам Ямельницький та водій фури отримали легкі тілесні ушкодження, а ось третього учасника аварії спіткала гірша доля. Він отримав чисельні важкі тілесні ушкодження, від чого і загинув.

В результаті чого на пана Ямельницького було відкрито кримінальне провадження за №12021140000000243 від 22.03.2021 за фактом вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.286 КК України.

Популярные статьи сейчас
Заплатите от 17 000 до 51 000 грн: украинцев предупредили о штрафах с 1 апреля Жертвовать желудком ради коммуналки больше не придется: пенсионерам назначат доплаты Украинцам готовят тарифный удар после отопительного сезона Перевод с карты на карту будут жестко контролировать: как могут заблокировать карту
Показать еще

Проте справу швидко звели нанівець, а пана Ямельницького навіть не було звільнено з посади. Нафтогазівці намагалися зробити все можливе, аби злочини колеги залишилися непоміченими.

Також журналісти навели документи, що підтверджують розкрадання державних надр, незаконність призначення “Нафтогаз-Тепло” керуючою компанією та факти того, що призначений управитель не справляється зі своїми обов’язками та не надає послуги якісно та вчасно.

Нагадаємо, в 2018 році Новояворівську й Новороздільську ТЕЦ заарештували і передали Національному агентству з питань виявлення, розшуку і управління активів, одержаних внаслідок корупційних та інших злочинів (АРМА). Остання визначила для них нового управителя – «Гарант Енерго М». Втім підприємство зірвало опалювальний сезон у містах, а з ТЕЦ масово звільнялися працівники.

Аби відновити роботу ТЕЦ і опалювальний сезон у Нововяворівську та Новому Роздолі, із «Гарант Енерго М» достроково розірвали угоду, а на його місце прийшло ТзОВ «Нафтогаз Тепло» – підприємство зі складу НАК «Нафтогаз України». Воно має працювати у містах до кінця 2022 року.