Ухвалення ініційованих урядом змін до податкового законодавства (законопроєкт №5600) призведе до погіршення інвестклімату в країні та свавілля контролюючих органів. Про це йдеться в заяві Європейської бізнес асоціації на її сайті.

«Законопроєкт не спрямований на розвиток економіки та покращення бізнес клімату в Україні. Радше, законопроєкт сприяє посиленню фіскального тиску на сумлінний бізнес та створює підґрунтя для свавілля податкових органів», - зазначається в заяві.

В ЕВА наголосили, що під час роботи над законопроєктом, його ініціатори не вели діалог з бізнесом і проігнорували чисельні зауваження бізнес-спільноти до документу.

«Цей законопроєкт не влаштовує жодну галузь економіки і жодну профільну бізнес асоціацію», - зазначається в заяві.

Враховуючи це, у ЕВА закликали депутатів не ухвалювати законопроєкт 5600 навіть в першому читанні, та підготувати за участі представників бізнес-середовища компромісний документ.

Популярные статьи сейчас
Будут под постоянным обстрелом: астролог указал, какие города ждет адская неделя Абоненты взбунтовались против "Киевстара": не хотят доплачивать за гигабайты, которыми не пользуются Кто из украинцев останется без льгот в 2024 году Готовьте кошельки: украинцам через считанные дни повысят тарифы на коммуналку, что подорожает
Показать еще

«Закликаємо напрацювати компромісний варіант змін, який не допускав би збільшення адміністративного тиску на бізнес та не створював би підґрунтя для свавілля контролюючих органів. В умовах скорочення прямих іноземних інвестицій ставити під ризик роботу бізнесу, який ще працює в Україні, є вкрай небезпечним та необдуманим рішенням», - підсумували в ЕВА.

Раніше член парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Ніна Южаніна заявила, що Україна вже втратила мільярди інвестицій через безкінечні податкові ініціативи уряду, і зараз з країни йдуть останні інвестори.
Водночас економічний експерт Олексій Кущ заявив, що підвищення податків приведе до зростання цін на всі товари, а Україна перетвориться у сировинну державу.
Нагадаємо, на початку червня уряд зареєстрував у Верховній Раді законопроект №5600, яким вносяться зміни до Податкового кодексу України, що передбачають підвищення податків для низки галузей. Податковий кодекс на своєму засіданні схвалив цей проект і рекомендував його до розгляду Ради.