Штучно створений міф під назвою «Роттердам+» виявився обманом і політичним фейком, заявив лідер Радикальної партії Олег Ляшко.

«Вся ця історія з «Роттердам+» - це чистої води фейк, на якому робили політику. Це був величезний обман, величезна брехня, величезний політичний фейк і знадобилося кілька років, щоб його розвіяти», - заявив Ляшко в ефірі телеканалу «Україна24».

Він наголосив, що після 4 років обману, правоохоронні органи нарешті визнали, що у цій справі немає і не було складу злочину.

Роттердам+
Роттердам+

Популярные статьи сейчас
Повремените с покупками: выплаты пенсий задержат Днепровская девушка-хатико вернулась, но теперь она нападает на людей Деньги на детей: в Украине увеличилась сумма пособия родителям новорожденного ребенка Как в других странах привыкли подтирать попу и почему на нас смотрят, как на дураков: всё дело в культуре
Показать еще

«Я вважаю, що взагалі треба кримінальну справу порушити проти тих, хто вигадав цю історію із «Роттердам +» і всіх їх у тюрму посадити за те, що вони дурили українців. Є рішення Антикорупційного суду, є рішення спеціалізованої прокуратури, є рішення суддів, які ще рішення повинні бути щоб нарешті зрозуміти – папи Римського?», - долав Ляшко.

Раніше повідомлялося, 20 травня Спеціалізована антикорупційна прокуратура в четверте закрила справу «Роттердам+» через відсутність у ній складу злочину. Перший раз справу було закрито ще в серпні 2020 року. Тоді це рішення також було підтверджено Офісом генерального прокурора і вищим Антикорупційним судом України.

Розслідування справи «Роттердам+» тривало більше ніж 4 років. У цей період було проведено понад 10 державних та міжнародних експертиз, які всі підтвердили економічну та юридичну обґрунтованість формули. Відповідно, в ході розслідування не були встановлено ні збитків від дії формули, ні постраждалих.