Оригінал відкритого звернення можна почитати на порталі Антикор.

Кілька днів тому на сайті Національної поліції України було оприлюднено повідомлення стосовно проведення обшуків та оголошення підозр групі осіб, які нібито займалися вимаганням коштів у чиновників та високопосадовців за нібито нерозповсюдження компрометуючої інформації.

Сьогодні ж у деяких ЗМІ з’явилася інформація, що в переліку сайтів, які високопосадовці Нацполіції підозрюють у злочинних діях, є і портал Антикор. Редколегія порталу Антикор рішуче спростовує цю інформацію і офіційно заявляє, що у жодних протиправних діях, про які йдеться в повідомленнях цих ЗМІ, журналісти сайту участі не брали.

Окрім цього на адресу порталу жодних офіційних запитів від Національної поліції не надходило.

Розуміємо, що за чисельні викривальні матеріали, які журналісти порталу Антикор розміщують на його сторінках, у нашого видання є чимало ворогів та недоброзичливців. І тиск з боку високопосадовців Національної поліції на сайт не є випадковим.

Популярные статьи сейчас
Россия готовится к масштабному наступлению: когда ждать новой атаки Пенсионерам выдадут сертификаты на 400 гривен За бесплатные поездки в автобусах теперь придется платить Отвыкайте от отопления: украинцев просят сделать это до отключения, чтоб не пострадать
Показать еще

Крім того вважаємо розгорнуту кампанію щодо дискредитації нашого видання спланованою провокацією з метою знищення нашого інформаційного сайту.

В Україні вже було чимало випадків, коли журналістів, які пишуть розслідування та оприлюднюють суспільно значущу інформацію про високопосадовців, чиновників та корупціонерів намагаються звинуватити у вимаганні коштів, втручанні в приватне життя і оприлюдненні персональних даних.

Портал Антикор та ряд інших відомих сайтів, як, наприклад, сайт Апостроф та Главком, в квітні цього року вже ставав жертвою подібної кампанії, адже за рішенням Печерського суду наш сайт в числі інших було незаконно заблоковано на території України саме за статтею нібито про розголошення персональних даних. Тоді навіть екс-заступник Міністра МВС Антон Геращенко офіційно у письмовій формі визнав недолугість цих звинувачень. В результаті під час апеляції суд скасував незаконне рішення і визнав безпідставність блокування.

Зараз же для драматургії і дискредитації видання додали ще й статтю про вимагання.

Це відбувається винятково для того, аби закрити журналістам рота, облити брудом та змусити виправдовуватися.

Ми в свою чергу виправдовуватися не збираємося, а збираємося повністю змістовно і оперативно висвітлювати інформацію стосовно цього факту.

Закликаємо новопризначеного Міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського дати роз’яснення щодо дій його підлеглих щодо знищення незалежних ЗМІ в Україні.