З січня по листопад 2020-го року Держекоінспекція розрахувала 1,4 мільярда гривень збитків за порушення природоохоронного законодавства.

«З січня по листопад цього року ДЕІ здійснила майже 28 тисяч перевірок, склала 29,5 тисячі протоколів про адміністративні порушення, притягнувши до відповідальності більше 26 тисяч осіб. До правоохоронних органів передано 1200 матеріалів», - проінформував голова ДЕІ Андрій Мальований.

За його словами, найбільше «антирекордів» щодо екологічних порушень встановила Харківська область. Також у «лідерах» за кількістю збитків та перевірок Київська та Кіровоградська області.

«Протягом 11 місяців на території області складено 2839 адміністративних протоколів та притягнуто до відповідальності 2818 осіб.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

За сумою розрахованих збитків лідером є Столичний округ (Київ та Київська область), де впродовж 11 місяців сума шкоди, завданої довкіллю, сягнула 339,7 мільйона гривень. А найбільшу кількість перевірок – 2560 здійснено в Кіровоградській області», - деталізував Андрій Мальований.

Він зазначив, що для Держекоінспекції дуже важливим залишається відновлення планових перевірок.

«Сподіваюся, вже з наступного року Держекоінспекція відновить планові заходи державного контролю за дотриманням природоохоронного законодавства на підприємствах, діяльність яких становить ризик для довкілля, що стане потужним імпульсом для модернізації їхніх потужностей та «екологізації» нашої держави», - додав Андрій Мальований.