Чи задоволені ми суспільством, в якому живемо - і якщо немає, то як змінити його на краще? Це питання поставив перед своїми глядачами відеоблогер Сергій Корнак.

«У що Україна перетворилася за 29 років своєї незалежності? Не буду говорити про поганий совок - це і так зрозуміло. Подивимося на незалежну Україну. Народжується людина - для цього в пологовому будинку потрібно домовлятися з лікарями, з акушерами. Бажано мати знайомих, інакше тебе зустрінуть байдужі пики, які до всього ставляться байдуже. Народилася дитина - ми ходимо, вибиваємо довідки та посібники, принижуватися перед виродками, які оточують нас з усіх боків», - розповідає оглядач.

По ходу росту дитини триває все те ж саме. Дитячий сад, школа, інститут - в усіх цих місцях потрібні знайомства, хабарі та постійне приниження. Людина живе в цій атмосфері з народження, тільки в школі до всього цього додаються регулярні побори на подарунки вчителям, лагодження будівлі, озеленення території та інше.

Сергій Корнак пояснює це нашій постійною схильністю домовлятися, як він емоційно висловився, з покручами, що беруться визначати, як нам жити, не питаючи нашої думки.

«Ось ти вивчився, потрібна робота. Всі хочуть на стабільне держпідприємство. А що таке держслужба, хто там пробивається нагору? Всі ми стикалися з цими конторами, департаментами та міністерствами. Там працюють виродки, які отримали свої посади завдяки чи зв'язків, чи хабарів. По-іншому у нас не зможеш пробитися», - впевнений блогер.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Але все набагато складніше. Нас не просто оточують люди та виродки. Річ у тім, що кожен з них і кожен з нас ставиться і до тих, і до інших. Адже система існує не сама по собі - це ми її підтримуємо своєю покірністю, своїм пристосуванням, своїми хабарями та готовністю принижуватися. А все це розбещує людину, роблячи його виродком. Володимир Зеленський - точніше, його персонаж в «Слузі народу» Василь Голобородько - мав цілковиту рацію, розповідаючи, як людина народжується українцем, але життя поступово перетворює її в хохла. Втім, останнім часом Зеленський і сам став таким хохлом, нітрохи не краще за інших.

«Є демократичні країни, де все вирішує народ - і є країни на зразок нашої, де всім править покруч, що заліз на престол. Нам важливо в цьому році не помилитися і зробити правильний, демократичний вибір», - резюмував оглядач.

Раніше Корнак назвав якості, які, на його думку, потрібні від українського президента.

Також він висловився про наповнюваність державного бюджету.