Ці питання на каналі «Знай 24» розглядає відомий політик, колишній депутат Верховної Ради Микола Катеринчук.

«Я б поставив світ на Донбасі в залежність від долі російських проєктів в Європейському Союзі. Підтримка в нормандському форматі повинна бути предметної, санкції повинні бути секторальними, точковими, ще більш конкретними та персональними. Мені здається, ми близькі до того, щоб в цьому році створити серйозні труднощі для Російської Федерації в просуванні своєї енергетичної стратегії в ЄС і протиставити російським інтересам свої», - вважає він.

Україна, безумовно, необхідний мир в регіоні - але це зовсім не мир на умовах, нав'язаних в Мінських угодах, коли Україні викрутили руки. Тоді Порошенку довелося прийняти ці умови, як довелося б прийняти й будь-які інші - адже зрозуміло було, що виконувати їх не стане ні Порошенко, ні якийсь інший президент України.

«Той шлях, який ми пройшли в мирному врегулюванні, хороший, але неефективний. Тому доведеться шукати новий формат», - такою є думка політика.

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Справжній мир на Донбасі не досягнуть - до цього ще дуже далеко. Але нинішній стан справ - це серйозний крок до досягнення миру. Так, і зараз там стріляють, але зовсім не так, як стріляли у 2014-2015 роках. Потрібно продовжувати нинішній курс, вважає Катеринчук: розводити війська, відкривати нові пункти проходу, залучати в регіон Червоний Хрест і домагатися звільнення українських громадян, яких незаконно утримують на окупованій території.

Але при цьому ні в якому разі не можна приймати російські правила гри. У цьому випадку Україна стане аналогом Молдови, а її східні території - аналогом Придністров'я.

«Але для досягнення наших цілей потрібно, щоб США чинили тиск на Росію. Не такій смішний тиск, як Євросоюз, а дійсний», - підкреслив Микола Катеринчук.

Раніше він прокоментував ситуацію з ринком землі.

Також політик закликав українців навчитися рахувати державні гроші.