Про те, що смажена картопля шкідлива, знають всі, але вона така смачна. що відмовитись від неї важко.

До того ж, за словами експертів, якщо ви любите цей продукт то не мусите повністю відмовлятися від смаженої картоплі - вживання її 1-2 рази на місяць не принесуть великої шкоди.

Тому, іноді можна побалувати себе улюбленою смаженою картоплею. А щоб вона вийшла смачна із рум'яною і хрусткою скоринкою, дотримуйтесь кількох правил.

Правило №1

Картоплю після очищення і нарізки обов'язково треба замочити в холодній воді. Вода повинна бути холодною для того, щоб витягнути з картоплі крохмаль. Якщо вода буде гарячою або теплою, крохмаль залишиться в коренеплодах, і готова страва більше стане схожою на тушковану. Крохмаль заважає картоплі підрум'янюватися, тому від нього необхідно позбутися шляхом вимочування. Чим молодша картопля, тим довше її варто вимочувати. Найкраще, якщо на це піде 30 хвилин або й година.

Популярні новини зараз

Танці з зірками на піску: Кухар показала приклад жінкам, ідеальна фігура та пластика

Українцям показали шикарний особняк Софії Ротару: хвойний ліс і Range Rover на ділянці

У Насті Каменських помер тато: що відомо про найріднішого чоловіка співачки

Чи буде розлучення? Топалов емоційно висловився про Тодоренко: "Хотіли вбити один одного"

Показати ще

правило №2

Після вимочування картоплю необхідно ретельно висушити. Краще, якщо ви викладете картоплю в друшляк, а потім висушите на паперовому рушнику.

Картопля повинна бути сухою, тому що надлишки вологи завадять утворення рум'яної скоринки. Та й контакт води з гарячим жиром може стати причиною плям на вашому одязі і кухонному начинні.

правило №3

Сковорода повинна бути розпечена, а олія на ній підігріта. Не забувайте, що улюблена багатьма картопля фрі смажиться у великій кількості киплячої олії.

правило №4

Солити і додавати різні спеції треба тільки після того, як картопля готова. Якщо ви посолите картоплю під час смаження або до того, то вона віддасть вологу, яка завадить утворенню рум'яної скоринки.

Готову картоплю викладіть на блюдо шумівкою - це дозволить стекти зайвій олії. Потім посоліть і додайте спеції.

правило №5

Ніколи не накривайте картоплю кришкою під час смаження. Для отримання рум'яної і хрусткої скоринки картопля повинна смажитися на відкритій сковороді.

правило №6

Не кладіть занадто багато картоплі на сковорідку - оптимально 2-3 шари. Не більше.

Смачні рекомендації:

Якщо ви хочете надати готовій картоплі пікантного аромату і смаку, перед приготуванням в розпеченій олії підсмажте кілька зубчиків часнику. Після того, як він підрум'яниться, дістаньте його і викладіть смажити картоплю.

Якщо в киплячу олію кинути гілочку розмарину і через кілька хвилин дістати, то готова картопля матиме приємний хвойний аромат і легкий присмак.

Нагадаємо, смачний рецепт чізкейку без випічки для лінивих і не тільки

Як повідомляв Знай.ua, ніжний смачний паштет з курячої печінки полюблять навіть діти

Також Знай.ua писав, як приготувати сніданок за 10 хвилин