На сторінці громадського об'єднання "Батьки SOS" у соціальній мережі Facebook з'явилася публікація, в якій йдеться про схему організаційного процесу на дистанційному навчанні.

Батьки намагаються зрозуміти, як будуть проходити уроки протягом двох тижнів, починаючи з 11 січня 2021 року.

"Добрий день всім! Зараз масово розсилаються класними керівниками схема організаційного процесу на дистанційному навчанні з 11.01 по 25! Уроки в цьому році для 4-го класу по 40хв за компом, при цьому перерва 15 хв і ніде немає посилань на гігієнічні норми! Вважаю це багато для початкової школи!

Дуже буду вдячна, якщо є посилання на нормативну базу! Дуже прогресивні люди писали, що початкові класи повинні займатися по 20-30 хв не більше 3-х уроків! Всім спасибі! Побачила і на сайті школи 15 хв за урок для 2-4 класів! А скільки разів по 15 хв в день ??? МОЗ пише про це???", — написала Марина Козирєва в публікації.

Публікація в "Батьки SOS", скріншот: Facebook
Публікація в "Батьки SOS", скріншот: Facebook

З жінкою в коментарях відразу ж почали ділитися інформацією про тривалість уроків при використанні технологій дистанційного навчання. Там йдеться про те, що для учнів 1 класів заняття повинні тривати не більше 10 хвилин; для учнів 2-4 класів - не більше 15 хвилин; для учнів 5-7 класів - не більше 20 хвилин; для учнів - 8-9 класів - 20-25 хвилин; для учнів 10-11(12) класів на першій годині занять до 30 хвилин, на другій - 20 хвилин.
Коментарі, скріншот: Facebook
Коментарі, скріншот: Facebook

Нагадаємо, дистанційне навчання в Україні: як безпечно використовувати відеодзвінки

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Як повідомляв "Знай.ua", школи ризикують залишитися без вчителів? Освітяни розповіли, чому звільнилися під час пандемії

Знай.ua писав, мама Львівського школяра показали "радощі" карантинних канікул, мозок кипить: "Уроків вистачить на всю сім'ю"