Нагадаємо нашим читачам, що в середньому вартість розподілу газу з 2021 в Україні року може зрости на 1,7 разів. Є думки, що українці просто не зможуть потягнути такі тарифи саме тому від президента Володимира Зеленського вимагають "зупинити грабіж і геноцид народу".

Про це стало відомо завдяки петиції під назвою "припинити грабіж і геноцид народу України надвисокими житлово-комунальних тарифів".

Автором звернення виступив українець Микола Ісаєв.

Тарифи на газ, скріншот відео
Тарифи на газ, скріншот відео

"Тарифи на газ в 17,5 разів перевищують собівартість державного видобутку". Так звана реформа енергетичного ринку, яка розгортається в Україні другий рік, повинна була: підвищити енергоефективність, сприяти залученню нових інвестицій і зменшити навантаження цієї галузі на бюджет. Перші два задуми з тріском провалилися, а під приводом третього в українців досить успішно, законно фактично, відбираються їх "кровні".", - пише Микола Ісаєв.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Петиція Миколи Ісаєва, скріншот: petition.president.gov.ua  
Петиція Миколи Ісаєва, скріншот: petition.president.gov.ua  

Петиція Миколи Ісаєва, скріншот: petition.president.gov.ua  
Петиція Миколи Ісаєва, скріншот: petition.president.gov.ua  

Головні вимоги автора петиції виглядають так: "У зв'язку з вищевикладеним, прошу Президента України В. Зеленського, який відповідно до статті 102 Конституції України, є гарантом дотримання Конституції, прав і свобод українських громадян:

1. Забезпечити встановлення справедливої вартості українського газу для населення не більше 3262 грн за тисячу кубів, з урахуванням У цій ціні витрат на транспортування та постачання у розмірі 732,7 грн. і націнки постачальника в 57,4 грн.;

2. Забезпечити негайне притягнення за нахабний грабіж та геноцид народу України надвисокими житлово-комунальними тарифами винних посадових осіб до відповідальності, встановленої Законом".

Раніше повідомляли, ціни ростуть швидше пенсій і зарплат: українці вимагають у Зеленського переглянути прожитковий мінімум.

Як повідомляв Знай.uа, українці вимагають знизити тариф на світло, платимо більше, ніж у Європі: "Це грабіж".

Знай.uа писав, у Зеленського вимагають знизити комуналку: "звичайний грабіж!".