Як вже знають наші читачі, в Україні починаючи з п'ятниці, 8 січня, запроваджено так званий локдаун і він діятиме до неділі, 24 січня.

У соціальних мережах вже є реакція - серед великої кількості заборон громадяни стали публікувати інформацію про те, що під печаткою "заборонено" опинилися важливі товари - шкарпетки, іграшки, колготки і т. п. Глава МОЗ Максим Степанов дав стосовно цього великий коментар.

Про це стало відомо завдяки трансляції з брифінгу Максима Степанова і реакції в Telegram-каналі "Perepichka News".

"Гігант думки. Батько українського карантинизма. Максим Степанов нарешті пояснив, в чому суть заборон продавати в супермаркетах шкарпетки або іграшки. Вся справа в законах епідеміології: змушуючи людей купувати товари не в одному супермаркеті, а в різних місцях (наприклад, в інтернеті), МОЗ сподівається скоротити кількість контактів між людьми.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Максим Степанов, кадр з відео
Максим Степанов, кадр з відео

"Тобто зі ста людей, які могли бути в супермаркеті і контактувати між собою, в супермаркеті буде тільки 40. Імовірність того, що вони інфікуються або інфікують оточуючих, зменшується просто в рази" — сказав глава МОЗ. Ну і в чому він не правий?", - пишуть в Telegram-каналі "Perepichka News".

Раніше повідомляли, міністр Степанов відповів на всі питання про локдаун: що заборонено і чому потрібен жорсткий карантин.

Як повідомляв Знай.uа, киян попросили "вийти" з метро і маршруток на час локдауна.

Знай.uа писав, чи скасують карантин в Україні після Різдва: Степанов прийняв остаточне рішення.