На жаль, є побоювання, що українцям доведеться зустрічати навесні 2021 року не "світанок" природи, а справжнісіньку суху пустелю. Найближчим часом глобальні зміни клімату посилюватимуться.

Про це стало відомо завдяки заяві завідуючої відділом кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту НАН Вазіри Мартазінової.

"Те, що ми бачимо зараз, – це основа. На цю основу накладатимуться подальше посилення нестійкості", - розповіла вона.

Весна в Україні, потепління, фото: Знай.ua
Весна в Україні, потепління, фото: Знай.ua

Синоптик не виключила, що навесні 2021 року, як і минулого року, квітень може бути посушливим, а восени можливі ранні заморозки.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Ми побачили, що для весни дуже важким став квітень - практично без опадів. Це дуже погано для сільського господарства. Така наша дійсність", - попередила вона.

Експерт також спростувала твердження про ймовірність зупинки процесу глобального потепління. Водночас вона заявила, що становище України в цьому мінливому світі – привілейоване.

"Україна знаходиться в найкращих умовах по відношенню до всіх навколишніх держав. Бог нас хоч в цьому береже", - додала Мартазінова.

Раніше повідомляли, чернівчани перетворили селище на різдвяну казку, такого ви ще не бачили: "Мільйони вогнів".

Як повідомляв Знай.иа, локдаун в Україні з 8 січня: скільки діятиме, що закриють і куди дозволять виходити.

Знай.иа писав, в Ужгороді під воду пішов цілий мікрорайон, українці опинилися в пастці: "Вже розлютився".