Спробуйте приготувати сметанник з яблуками й результат вас не розчарує.

Яблука є одним з найбільш типових фруктів на українському столі взимку. Також яблука стають чудовою основою для різноманітних десертів. Але що робити, якщо ви вже все встигли спробувати й прагнете нових кулінарних відчуттів? На поміч може прийти сметанник з яблуками, який своєю ніжно начинкою є чудовою альернативою навіть тортам.

Сметанник з яблуками

Сметанник з яблуками, скріншот відео
Сметанник з яблуками, скріншот відео

Інгредієнти:

Тісто:

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще
  • Вершкове масло — 150 гр
  • Яйце — 1 шт
  • Борошно — 280 гр
  • Сах пудра або цукор — 2 ст л
  • Розпушувач — 1 ч л
  • Щипка солі

Заливка:

  • Сметана — 400 гр
  • Яйця — 3 шт
  • Цукор — 100 гр
  • Начинка — яблука

Сметанник з яблуками, скріншот відео
Сметанник з яблуками, скріншот відео

Приготування:

Борошно, цукор, сіль, розпушувач, масло перетерти в крихту. Додати яйце і замісити тісто. Прибрати в холодильник на хв 30.

Для заливки з'єднати сметану, яйця і цукор.

Яблука очистити і дрібно нарізати.

У форму викладаємо тісто і розподіляємо, можна допомогти собі за допомогою склянки. Робимо високі бортики.

Викладаємо яблука і заливаємо заливкою. Прокручуємо форму навколо своєї осі, щоб начинка лягла рівномірно.

Випікаємо при температурі у 160 градусів до золотистого кольору.

Смачного

Раніше повідомляли, смачніше хачапурі: рецепт традиційного осетинського пирога.

Як повідомляв Знай.uа, супчик- "трансформер", він же холодець з яловичої рульки, такого ви точно не пробували.

Знай.uа писав, рецепт пікантної капусти по-корейськи: саме те, щоб зняти святкові токсини.