Щоб каші виходили смачними та не втрачали своїх корисних властивостей варто дотримуватися строгих правил їхнього приготування. Знаючи ці секрети, від каш, приготованих вами, ніхто не зможе відмовитися.

Не секрет, що каші дуже корисні, адже навіть педіатри радять вже з семи місяців вводити в раціон діток поживні крупи. Проте неймовірно смачну рисову молочну кашу з дитячого садка приготує не кожен шеф-кухар!

Рисова каша на молоці, скріншот: YouTube
Рисова каша на молоці, скріншот: YouTube

Рисова каша

Щоб вийшла навариста і ніжна рисова молочна каша, доведіть до кипіння 1 л молока, додайте сіль і цукор на свій смак, потім всипте 1 склянку промитого круглого рису. Варіть 2-3 хвилини, потім зніміть з вогню і укутайте. Через 30 хвилин каша готова до вживання.

Гречана каша

Гречану крупу можна замочувати на ніч, а вранці лише змінити воду, промити її і довести до кипіння. Класичний рецепт варіння гречаної крупи без замочування: необхідно взяти одну частину гречки і дві частини води, довести до кипіння, зняти з вогню і укутати на хвилин 15.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Гречана каша з фаршем, фото: кадр з відео
Гречана каша з фаршем, фото: кадр з відео

Вівсяна каша

Вівсяні пластівці вийдуть ніжнішими і смачнішими, якщо приготувати їх ввечері і залишити до сніданку. На 8 ст. л. пластівців потрібно взяти 1 л молока, довести кипіння, зняти з вогню і укутати. Вранці кашу залишиться просто підігріти.

Манна каша

Помилково вважати, що манну крупу слід сипати в кипляче молоко. Каша вийде смачнішою і без грудочок, якщо залити 4 ст. л. манки літром молока і, помішуючи, закип'ятити. Через 2 хвилини каструлю необхідно зняти і накрити кришкою, залишити на 20 хвилин.

Кукурудзяна каша

Кукурудзяну кашу необхідно варити протягом 30 хвилин. На 1 склянку крупи береться 2,5 склянки води, засипати крупу необхідно в окріп. Її можна приготувати й в духовці: треба залити промиту крупу окропом, додати сіль, цукор, родзинки на свій смак, накрити кришкою і відправити в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин. Потім дістати горщик і перемішати вміст, повернути назад ще на 10 хвилин.

Нагадаємо, Костянтин Грубич поділився рецептом яскравої запіканки з риби та картоплі: "Придумав миттєво". Відеорецепт приготування страви розміщено на його каналі в YouTube

Як повідомляв портал "Знай.ua", Грубич показав, як готувати різдвяну підливу із сушених грибів: до вареників і каш на Святвечір. Костянтин Грубич показав універсальну страву

Також "Знай.ua" писав, 5 смачних закусок: накриваємо святковий стіл без зайвих витрат. Святковий стіл передбачає велику кількість закусок і салатів. Пропонуємо рецепти на швидку руку, щоб без зайвої мороки накрити домашній стіл на Новий Рік.