На сторінці Міністерства освіти і науки України в соціальній мережі Facebook з'явилася інформація про здачу державної підсумкової атестації (ДПА) в 2020/2021 навчальному році.

У публікації йдеться, що учні дев'ятих класів складатимуть іспити в письмовій формі, перебуваючи в навчальному закладі.

"Згідно з нормативними документами атестація випускників 9-х класів може проводитися в навчальному закладі або у формі зовнішнього незалежного оцінювання. Водночас Наказ МОН №1262 встановлює, що у 2020/2021 навчальному році ДПА осіб, які завершують здобуття базової середньої освіти, проводиться у навчальному закладі у письмовій формі. Відповідно, інформація про звільнення від проходження ДПА учнів 9-х класів та / або її проходження онлайн є недостовірною", — йдеться в повідомленні.

При цьому наголошується, що твердження про ускладнення державної підсумкової атестації для учнів дев'ятих класів у нинішньому навчальному році є необґрунтованим. Саме керівник навчального закладу зобов'язаний затверджувати завдання для проведення атестації в навчальному закладі. За подібними нормами ДПА проводилося кілька років тому.

Нагадаємо, дистанційне навчання в Україні: як безпечно використовувати відеодзвінки

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Як повідомляв "Знай.ua", в Україні впровадили електронні журнали та щоденники: як батькам перевірити успішність дітей

Знай.ua писав, МОН назвало школярам дату реєстрації та проведення пробного ЗНО: "Тільки один"