В Україні встановлено єдині фіксовані ціни на електроенергію для побутових споживачів. Це може бути проблемою для громадян, які використовують для опалення своїх осель лише електроенергію — ним у Міністерстві соціальної політики радять подбати про субсидії і обіцяють посприяти їх отриманню.

Відповідна публікація була розміщена на сторінці Мінсоцполітики у соціальній мережі "Фейсбук"

Так, Мінсоцполітики звернулося до Міненерго та НКРЕКП з проханням інформувати таких споживачів про можливість оформлення субсидії.

"Мінсоцполітики доручено обласним державним адміністраціям забезпечити належну взаємодію між органами соціального захисту населення та постачальників електроенергії в частині проведення широкої інформаційно-роз’яснювальної роботи серед споживачів про діючі механізми соціальної підтримки при оплаті комунальних послуг", — йде мова у публікації у соцмережах.

Опалення. Фото: скриншот Youtube
Опалення. Фото: скриншот Youtube

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Також відповідні розпорядження направлені й до Обласних державних адміністрацій.

"ОДА, своєю чергою, доручено забезпечити оперативний розгляд органами соціального захисту населення звернень та призначення житлової субсидії громадянам, які використовують електроенергію для індивідуального опалення і потребують державної підтримки в умовах встановлення єдиних фіксованих цін на електроенергію для побутових споживачів", — стверджують у Мінсоцполітики.

Нагадаємо, українцям змінили правила оплати податків, повна інструкція щодо нововведень з 1 січня.

Як повідомляв Знай.uа, у Мінсоцполітики розповіли, як вплинули на життя українців у 2020, комп'ютери для громад та районування.

Також Знай.uа писав, що підвищення зарплат і пенсій: кому з українців у 2020 стало краще жити.