Державна компанія «Центренерго» провалили підготовку до опалювального сезону і посеред зими залишила країну без вугілля і з ризиком віялових відключень.

Про це заявив народний депутат Михайло Бондар (ЄС).

«Куди дивився керівник «Центренерго» і ті хто ним останній рік хороводить? Як можна було заходити в зиму без вугілля на ТЕС і брати в заручники всю країну!? Керівництво «Центренерго» має бути негайно відправлене у відставку через спробу диверсії з відключенням електроенергії всієї країни», - зазначив нардеп.

Бондар обурився тим, що в «Центренерго» не знайшли нічого кращого, як звинуватити шахтарів, мовляв ті не забезпечили їх ТЕС вугіллям.

«Наскільки ж цинічно і безвідповідально це звучить від тих, хто ледве не довів країну до катастрофи. Тим хто забув, я нагадаю, чим займалося «Центренерго» влітку минулого року. Три місяці вони активно спалювали природний газ і відмовлялися брати вугілля з державних шахт. Шахтарі місяцями не могли отримати кошти не те що на ремонт устаткування, не було чим платити зарплати. 95% шахт кілька місяців знаходитися в простої», - наголосив Бондар.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Він також закликав НАБУ розслідувати усі факти шахрайства на держкомпанії.

Нагадаємо, 15 січня стало відомо, що системний оператор НЕК «Укренерго» попередив про ризики відключень споживачів через відсутність вугілля на державних ТЕС «Центренерго».

Станом на 15 січня 6 із 9 енергоблоків Зміївської станції знаходилися на аварійному ремонті через брак вугілля.