На сторінці інтерактивної платформи "Захист прав дітей" у соціальній мережі Facebook з'явилася публікація Дмитра Ревуна, який розповів про дитячі ігри з асфіксією і їх небезпеки.

Він зазначив, що важливо знати про це, щоб згодом розмовляти з дітьми і вберігати їх від небезпеки. Адже ігри з удушенням є старим і смертельним "завданням", яке триває десятиліттями.

"Лише зрідка змінюються форми і назви цього небезпечного захоплення. В орієнтованій на молодь соцмережі TikTok з'явився "виклик на витривалість". Людина повинна накинути собі ремінь на шию, затримати дихання і зняти все це на відео. ЯК ЗАУВАЖИТИ, ЩО ДИТИНА ЗАХОПИЛАСЯ НЕБЕЗПЕЧНОЮ "ГРОЮ". Слідкуйте за фізичними проявами: синці на шиї, лопнули судини очей, головні болі, втрата свідомості і дезорієнтація. Зверніть увагу на обговорення дитиною таких ігор в компанії друзів, дізнайтеся в історії браузера, що шукала дитина в Інтернеті за останній час", — написав Ревун в публікації.

Вас, як батьків, має насторожити зберігання всіляких зашморгів, повідків або прив'язаних ременів, канатів і шарфів до ручок шаф/дверей. Слід також перевірити TikTok вашої дитини, а також поцікавитися його захопленнями, щоб зрозуміти, чи існують ризики.

Публікація на сторінці "Захисту прав дітей", скріншот: Facebook
Публікація на сторінці "Захисту прав дітей", скріншот: Facebook

Популярні новини зараз
Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку
Показати ще

Чоловік додав, що особисто дізнався про такі забави десь у 12-річному віці, що було 23 роки тому. Діти збиралися на горищі і душили один одного по-черзі.

"Вистачило одного разу, щоб свідомість і інстинкт підказали: подібним займатися не варто. Але, на жаль, так трапляється не з кожним. Вчора, при записі власного удушення для TikTok, померла 10-річна дівчинка з Італії", - підсумував він.

Нагадаємо, горить український гуртожиток з біженцями з Донбасу: є постраждалі, включаючи дітей

Як повідомляв "Знай.ua", "Синій" тато кинув 6-річну і місячну дочок в холодному будинку: "Повинна бути 36,6, а у неї 34,9"

Знай.ua писав, у Львові з під'їзду вкрали санки, мережа кипить: "Рагулі дітей грабують!"