Поки у президента України Володимира Зеленського 20% рейтингу довіри, йому треба наважитися або на розпуск Верховної Ради, або на дострокові президентські вибори, щоб відновити свій рейтинг.

Про це розповіла журналіст Катерина Котенкова в програмі «Суть событий» для Знай.ua.

Українці чекають від президента моментального рішення всіх проблем. Тому дуже скоро кожен президент стає поганим. І президенти також вважають, що народ примхливий, бо багато хоче. Зеленський не виняток. Він і його команда прийшли до влади й сподівалися на легкий успіх, адже вони висміювали попередню владу і думали, що все знають і все розуміють. Проте команда у Зеленського виявилася не дуже. «Кварталівці» звикли до забезпеченого життя, але не звикли до служіння народу. Для них влада – це допоміжний атрибут вирішити багато питань.

У звичайному житті артист їздить на хорошій Тойоті, але в гастрольному райдері вимагає лімузин. Ось і тепер, у владі він хоче інших можливостей, не тих, що у звичайному житті. Свої справи, зв'язки та контакти для нього важливіше морально-етичних норм. Ось і маємо президента такого поверхневого оточення, яке думає тільки про себе.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня
Показати ще

Нова влада співпрацює з олігархами, отримуючи гроші на утримання своїх структур, і розпилює їх. Вона не бореться з корупцією і перекладає всі проблеми – економічні, медичні, тарифні – на плечі населення, тому що їй так простіше. А країною керують внутрішні і зовнішні правителі, тому цю владу не поважають.

Тож не дивно, що тарифи піднімають, а потім під тиском людей трохи знижують. Ця влада особливо боїться протестів. А ще «слуги» стали некеровані. Тому постійний шантаж Зеленського депутатів розпуском Верховної Ради або скороченням її складу стає зрозумілим. В Офісі президента розуміють, що Зеленський зі своїм рейтингом швидко котиться шляхом екс-президента Віктора Ющенка, який зумів зупинитися тільки на 5% довіри та підтримки. Тому, поки у чинного глави держави 20% рейтингу довіри, йому треба наважитися або на розпуск Ради, або на дострокові президентські вибори, щоб відновити свій рейтинг.

Гроші в бюджеті закінчуються, потрібно щось робити. Планів розвитку країни у чинної влади немає, все якось хаотично. Немає ані планів, ані стратегій. А розумні люди не хочуть йти у владу при такому президенті й такому уряді. Що буде далі?

Раніше Катерина Котенкова назвала причини захмарних платіжок.

Нагадаємо, Знай.ua повідомляв, що «Квартал 95» привітав Зеленського з днем народження.