З початку цього року в Україні будь-яке чи майже будь-яке питання рано чи пізно зводиться до теми різкого підвищення комунальних тарифів.

На каналі «Знай 24» цю тему коментує політичний експерт, лідер житомирської фракції «Радикальної партії» Сергій Крамаренко.

«Зростання тарифів – це питання, яке зараз хвилює всіх. Наприклад, в Житомирській обласній раді з шістдесяти чотирьох депутатів підвищення тарифів не підтримав жоден. Незалежно від партійної приналежності, в цьому питанні депутатський корпус був єдиний», - розповів він.

Житомирська область зовсім не виняток, адже ситуація в усій країні одна і та ж. Одні регіони трохи багатші, інші трохи бідніші, але збільшення тарифів ударило по усім. Відповідно, і реакція на нього скрізь приблизно однакова. І в Житомирській області перекривали дороги, збиралася президія обласної ради та одноголосно прийняла звернення до президента та Верховної Ради про неприпустимість такого заходу. Тобто місцева політична еліта відреагувала негайно.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

«Це питання легко можна було вирішити. Але позначилася кричуща некомпетентність, примітивність мислення – вона і призводить до таких результатів. А потім люди виходять протестувати», - говорить Крамаренко.

Щодо ціни на газ у розмірі 6 гривень 99 копійок за кубометр він нагадав, що згідно із законом «блакитне паливо» повністю належить народу України. Народ – власник, але свої права він здійснює через своїх представників. А газ взимку коштує дорожче, влітку – дешевше. І все літо державний «Нафтогаз» купував газ по 3,5-3,8 гривні. Його запасли дуже багато.

Сергій Крамаренко ставить риторичне запитання, наскільки це правомірною.

«За народні гроші закупити народний газ, а потім продавати його самому народу по сім гривень і стверджувати, що це справедливість. На власному народі заробити 60 відсотків за пів року - і подати це як велике благо», - резюмує він.

Нагадаємо, раніше Знай.ua повідомляв про нові суми в платіжках.

Також Знай.ua писав про обурення жителів Тернопільської області.