Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль підлаштовується під олігархів. Але глава уряду повинен вміти говорити «ні».

Про це заявив український економіст Олександр Охріменко в ефірі «Знай24».

«Ми розуміємо, що Шмигаль – це Рінат Ахметов. Від того, що ми перетасуємо олігархів, нічого не зміниться. Тут треба поставити такого прем'єра, який відсунеться від олігархів. Як варіант – Арсен Аваков. Його, звичайно, можна в чомусь звинуватити, але сказати, що він людина Ахметова або Коломойського, – залізно не можна», - розповів експерт.

Він допускає, що Шмигаль хоче діяти на благо держави, але йому заважають олігархи. На думку економіста, прем'єр повинен вміти огризатися і говорити «ні», а не підлаштовуватися під багатих людей.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

«Яка проблема Дениса Шмигаля – він може і хоче зробити хороші тарифи, але йому дзвонять і кажуть: «Ти ж на нас працюєш, роби так, як нам треба». І виходить, що прем'єр починає підлаштовуватися під рекомендації українських багатих людей. А тут треба, щоб прем'єр навіть конфліктував з олігархами. Прем'єр повинен говорити: «До цього рівня ти олігарх, а тут вже я прем'єр».

В історії України були прем'єри, яким вдавалося балансувати на межі інтересів, але не бути повністю залежними від олігархів. Прем'єр повинен вміти огризатися і говорити «ні», але у Шмигаля цього не видно. За нашою Конституцією, прем'єр – це висока посада. Верховна Рада, потім прем'єр, президент у нас взагалі «в сторонці», це у нас перекрутили. Тож чекаємо нормального прем'єра», - резюмує Охріменко.

Нагадаємо, Знай.ua повідомляв, що українцям можуть «заморозити» тарифи на тепло і гарячу воду.

Раніше нардеп Михайло Цимбалюк заявив, що уряд може спробувати відкупитися відставкою Степанова.