У розпал опалювального сезону, Україна може зіткнутися з нестачею вугілля на всіх головних ТЕЦ країни.

Про це пише Іван Чижов у своєму блозі на сайті Кореспондент.

Експерти енергетичних ринків звертають увагу на непродуману політику в галузі енергетики в.о. міністра енергетики України Юрія Вітренка.

Станом на 25 січня запаси вугілля на складах в Україні становили близько 455 тис.тонн, що є історичним мінімумом, і не забезпечує енергетичну безпеку України. Про це повідомив головний інженер «Укренерго» Віталій Зайченко на засіданні НКРЕКП у понеділок.

Як повідомив головний диспетчер "Укренерго", українську енергосистему минулого тижня вдалося збалансувати завдяки нарощуванню імпорту електроенергії з Білорусі.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

"Без достатніх поставок вугілля збалансуватися можна буде або при переході на спалювання природного газу або за рахунок відключення споживачів", – підкреслив Зайченко.

Нагадаємо, Юрій Вітренко виступив з ініціативою про від'єднання української енергосистеми від білоруської та російської енергосистем. "Нам потрібно терміново відключитися від об'єднаної енергосистеми з Білоруссю і РФ, об'єднуватися з європейською системою. І це якраз буде одним з головних моїх завдань", - сказав Юрій Вітренко.