Заступник міністра закордонних справ Євген Єнін пояснив у програмі «Романенко. Бесіди», в чому полягають інтереси України в Центральній Азії.

«Ми стикалися неодноразово з позицією, що якщо та чи інша країна не проголосувала в сприятливий для нас спосіб в тих чи інших міжнародних організаціях, ми відмовляємося від візитів, від контактів від контрактів, зрештою. Тобто, у нас завжди має бути якийсь баланс прагматизму і стратегічних інтересів нашої держави», - зазначає Єнін.

Він пояснює, що наші підприємства є досить відомими в цьому регіоні.

«Вони асоціюються у сьогоднішнього керівництва переважної більшості центральноазійських держав – чи візьмемо Туркменістан, чи візьмемо Узбекистан, інші країни – з досить високим знаком якості, надійності, високих технологій. В принципі, крім нас, деякі проєкти не здатні виконати жодні конкуренти», - переконаний Єнін.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Єнін висловив сподівання, що низка прийнятих кадрових рішень в середньостроковій перспективі принесе результат насамперед українським підприємствам, які зможуть реалізуватися в цих регіонах та отримати досить вигідні контракти.

Нагадаємо, раніше Знай.ua повідомляв, що Андрій Ніколаєнко заявив, що найкраща допомога малому бізнесу з боку влади - залишити його в спокої.

Раніше повідомлялось, що в Україні не можна вводити накопичувальну пенсійну систему, доки існує ризик дефолту