Про це Предстоятель Української Православної Церкви Митрополит Онуфрій сказав у своєму недільному зверненні до православних, повідомляє Центр інформації УПЦ з посиланням на news.church.ua.

«Вся історія людства має головний двигун - це багатство, це боротьба за поділ земних благ. Люди вбивають один одного, ненавидять один одного, роблять зло один одному, ображають один одного. Все це заради того, щоб відхопити собі ласий шматок земних благ, які насправді Бог подарував нам», - зазначив Предстоятель УПЦ. Також він підкреслив, що «у сучасному суспільстві склалася ситуація, коли люди через багатство божеволіють, втрачаючи людські якості».

Митрополит Онуфрій нагадав, що твердження про те, що багатство забезпечує людині щасливе життя - помилкове, а правильне ставлення до багатства - це коли людина є його паном, а багатство його рабом.

«Але щасливим людину робить не багатство, а Бог. Якщо людина знайде Бога, то вона буде щаслива, чи то вона багата, чи то вона бідна. Якщо людина не знайшла Бога, то багатство стає предметом розчарування. Чим більше людина багатіє, не знаючи Бога, не маючи з Богом зв’язку, тим більше вона нещаслива. Якби людина зібрала всі багатства світу і сіла зверху на цю купу, але не мала з Богом миру, не знайшла Бога, то була б найнещасливішою у світі», - сказав Митрополит Онуфрій.

Також Предстоятель УПЦ розповів, як покаяння допоможе подолати страх і наблизитися до Бога, назвавши покаяння «вакциною вічності».

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

«Сьогодні багато говорять про земне життя, про те, що треба робити щеплення, інакше людина помре. Однак вакцина вічності - це покаяння... Що б людина собі не зробила, яку б вакцину не ввела - одну, або десять, або жодної, вона все одно помре. А якщо ми зробимо собі щеплення вічності, введемо вакцину вічності, тобто візьмемо покаяння у свій труд, тоді ми будемо жити вічно на небі во Христі Іісусі Господі нашім», - підсумував Предстоятель.