Заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін в ефірі програми «Романенко. Бесіди» розповів про перспективи українсько-індійської співпраці.

«Протягом досить тривалого періоду часу Індія перебувала на переферії українських національних інтересів. Більше 10 років наші лідери не лише не зустрічаються, але й не мають телефонних контактів – це про щось свідчить. Це чіткий сигнал для бізнесів, це чіткий сигнал для всіх інших стейкхолдерів, які в в той чи інший спосіб зав’язані на питаннях міжнародної політики. Хочу сказати, що завдяки низці, не побоюсь цього слова, креативних рішень нам вдалося протягом останніх місяців відновити контакти на найвишому рівні із керівництвом Індії. Ми не лише провели декілька телефонних розмов на найвищому рівні, досить висока делегація досить високого рівня наприкінці минулого року відвідала Індію і провела дуже відверті зустрічі на максимально можливому рівні».

За словами Єніна, з індійського боку було проведено зустрічі з міністром закордонних справ, міністром оборони, радником з питань національної безпеки (в наших реаліях ця посада дорівнюється секретарю Ради національної безпеки).

«Водночас, варто дивитись не лише на рівень посад, а й на рівень реального впливу цих людей в ієрархії сьогоднішніх відносин. Відбулися надвичайно продуктивні зустрічі з представниками топового бізнесу з індійської сторони і, в принципі, ми визначили першочергові напрямки прикладення наших зусиль. Йдеться про співпрацю в галузі інвестицій, в тому числі і в українську портову чи аеропортову інфраструктуру, йдеться про співпрацю в сфері енергетики, йдеться про співпрацю на військово-технічному напрямку, а також з питань обміну високими технологіями: співпрацю в галузі космосу. Тобто це достатньо амбітний порядок денний на додаток до вже традиційних сфер, з яких складається українсько-індійська співпраця: це фармацея, це туризм, це студентські обміни», - зазначає заступник міністра закордонних справ України.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Нагадаємо, раніше Знай.ua. повідомив, що Кущ звинуватив Грету Тунберг у лицемірстві.

Раніше повідомлялося, що Коломойський лобіює перерозподіл коштів зелених інвесторів на власні схеми в "Енергоатомі".