На сьогоднішній день Китай залишається найбільшим імпортером і експортером для України. Оборот близько 3,5 млрд.

Про це заявив політолог Тарас Загородній в ефірі програми «Что дальше» на каналі «Знай24».

«Китайці теж розумні люди. Вони розуміють, що це все туфта про «аграрну наддержаву», про яку нам розповідають європейці. Промислові товари вони нам завезуть із задоволенням, а ви нам кукурудзу везіть, не треба нам бути конкурентами. Абсолютно прагматичний підхід. Проблема в тому, що у нас цього прагматичного підходу немає, який нам нав'язують», - говорить експерт.

На його думку, держава повинна розробити програму по «Мотор Січі».

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

«Повинна бути програма, що ми робимо з «Мотор Січчю», куди воно йде. «Мотор Січ» у нас же в оборонному замовленні присутня. Там двигуни роблять не тільки для літаків, а й для ракет. А ця програма дронів... Питання застосування державної політики. Держзамовлення має бути, має бути чітке розуміння, що ми робимо далі», - вважає Загородній.

Політолог упевнений, що ЄС і США не зацікавлені в «Мотор Січі».

«В принципі, європейцям і американцям це підприємство не потрібно. Ось його немає і все добре. Ситуація дуже складна», - констатує він.

Раніше Знай.uа повідомляв, що американські мільярдери рекордно багатіють під час пандемії, поки прості люди не можуть звести кінці з кінцями.

Також військовий експерт Олег Жданов заявив, що американські інвестиції в Україну мають не тільки плюси, а й мінуси.