В Україні є природні ресурси, які, згідно з Конституцією, належать народу. Але уряд повинен вирішити, як це право буде реалізуватися.

Про це заявив економіст Олексій Кущ в програмі «Скажи-ка, дядя» під час бесіди з Михайлом Чаплигою.

«У Конституції прописані базові умови. Там написано, що природні ресурси належать народу. Зрозуміло, в Конституції не буде розписано, як саме буде реалізовуватися це право, це вже має вирішувати уряд. Він повинен вирішити, як перерозподілити це благо на користь народу. Проблема в тому, що у нас Конституція і реальність – це як дві паралельні лінії, які між собою не перетинаються», - констатує експерт.

За його словами, українців уже протягом кількох років обманюють.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

«У нас все, що робиться останні 6 років з природними ресурсами, можна назвати великим обманом. Нам підсунули гниле яблуко, і кажуть, що воно красиве, а всередині воно з червоточиною», - сказав Кущ.

Раніше Знай.ua повідомив, що нардеп Муса Магомедов заявив, що Міністерство економіки створило корупційні схеми на ринку сірчаної кислоти і не хоче від них відмовлятися.

Нагадаємо, «Енергоатом» в січні припинив в повному обсязі постачати електроенергію для населення.